• 瀏覽: 33,687
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-6-25 11:28 AM 發表

當「淋病八婆」借左聾耳陳隻耳,視200萬人如無物時,
學生的行動其實已經好和平。

大家莫忘記,五四運動畀學生監生打死的官員,
到今日,啲人都話佢地係狗官。 ...
繼續做欄路狗吧⋯⋯民意已經開始逆轉了

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-6-25 11:24 AM 發表

應該係200萬零1人至啱!
應該係200萬人+零1隻鬼先啱!。。。

引用:
原帖由 x747x 於 2019-6-25 05:02 PM 發表

陳美齡好似有澄清話唔係佢寫嘅。

不過係邊個寫都好,都係講返事實,有道理。
有咩?出自佢Facebook喎

引用:
原帖由 我係小甜甜 於 2019-6-25 06:57 PM 發表

繼續做欄路狗吧⋯⋯民意已經開始逆轉了
睇埋7.1先啦!
而且唔滿意學生,都唔代表會滿意番政府,

香港人唔係大陸人,唔係非友即敵,
可以兩邊都唔喜歡。

777 on 99,以為立法會保皇黨多就硬上,有本事癈左功能組別,出多嘅啲民選議員,專搞超支工程,正正常常搞好民生,邊有咁多人又反又拉布。
派4000用幾年,MPF對沖,全民退保,老人家綜援都唔願俾,乜鳩都冇,唔反有鬼。

Del

引用:
原帖由 charlir2005 於 25/6/2019 20:36 發表

有咩?出自佢Facebook喎

毒果有報導:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190624/59752917

【引渡惡法】撰文轟上街者「智障」?陳美齡Fb澄清遭冒充:真痛心 真可怕
即時要聞

當主流民意與藍絲陣營迴異,連串假新聞、假圖、假訊息旋即湧現,怎會不令人起疑?先有《蘋果》遭抹黑指刪除「暴徒毆警」片、後有90後「反送中」青年拍片「批鬥」父母;今天民主黨主席胡志偉被屈戴口罩掟磚,估不到連藝人陳美齡亦遭殃。藍絲陣營今日流傳一篇題為《無知的香港人》、署名「香港才女陳美齡」撰寫的文章,內容主要是針對《逃犯條例》修例,連番指責「反對派」利用香港人與學生的純真反惡法,挑動情緒指「有誰會為他們的『犧牲』而同情過他們?」等。建制派寫手屈穎妍都在Facebook分享這篇文章;身在海外的陳美齡特別在Facebook澄清有人冒充她撰文,留言「真痛心。真可怕。」

翻查網上資料,題為《無知的香港人》一文早於6月11日、即103萬市民遊行後兩天,上載於與陳美齡英文名相同的「AGNES CHAN」Facebook專頁,內文炮轟民主派,反覆質疑100萬人上街不代表「主流」民意,直指:「反對派真係當其餘沒有出來遊行的人死去了?香港只係得這100萬人的民意,其餘的都不是民意,其他的都是豬兜廢老大媽死五毛的意見?」當中行文語調相當尖酸,例如「如果只是那三兩句的口號而推動你上街,我可以講:『你真係智障到無藥可救!』」、「香港人,如果你當日有遊行,明天也會留守金鐘,你就是香港墮入黑洞的幫兇!你要手上拿著尖刺、利器,去刺傷為你開路、為你急救的警員,你們每一個,都比《聖經》裡或任何一個宗救(教)裡描述的惡人更邪惡,因為你們的獸性,即使把你打落十八層地獄也不夠!」

由於文章內容、風格有別於陳美齡的言行形象,有網民留言時亦質疑到底是否出自陳的手筆。至今天此文章被瘋傳後,陳美齡主動澄清,指自己身在非洲為聯合國兒童基金會進行探訪活動,她指朋友轉告有人冒充她,用她的名字在香港發表文章,強調「我沒有投稿到任何綱(網)站。請不要再冒充我。真痛心。真可怕。」

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-6-25 11:28 AM 發表

當「淋病八婆」借左聾耳陳隻耳,視200萬人如無物時,
學生的行動其實已經好和平。

大家莫忘記,五四運動畀學生監生打死的官員,
到今日,啲人都話佢地係狗官。 ...
和平?當我哋對眼肓喍?

引用:
原帖由 老鼠斑 於 2019-6-25 10:21 PM 發表

和平?當我哋對眼肓喍?
起碼無再掟磚。

遊魂野鬼 神憎鬼厭

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-6-25 11:26 AM 發表

如果香港人個個都諗住「事不關己,己不勞心」,又或者一味食花生,坐收漁人之利,香港就玩X完了!!
你叫李柱銘仔女出嚟衝,我就出嚟,呢D叫精人出口,笨人出手!

一來冇200幻人,二來示威人仕司馬超之心路人皆見

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]