• 瀏覽: 34,160
  • 回覆: 277
+36
引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 13:47 發表

我相信你連網上資料都懶搵先會咁講。

你4點9先到,我中午12點半出街食飯,
已經「黑衫處處」........
我日日出街都好多黑衫, 你計遊行人數定講行街人數先? 未開波都計?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-6-25 01:48 PM 發表
算把啦講到冇野好講就話人大6人

我坐西行線去已經睇得出西行已經唔係每小時12萬,任你作東行有幾爆, 所有人唔去維園, 豪比你
你又錯了,
東行爆左,啲人一定會走西行線,
如果係旺角轉車,
相差時間其實係大約20分鐘,
平時一定唔會咁兜,但果日迫爆,情況係兩件事。

你對香港情況完全唔熟,
連港島綫同荃灣綫,觀塘綫,將軍澳線構成一個環狀你都唔知。

畀出黎的相係最末段.......算吧啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 13:58 發表

你又錯了,
東行爆左,啲人一定會走西行線,
如果係旺角轉車,
相差時間其實係大約20分鐘,
平時一定唔會咁兜,但果日迫爆,情況係兩件事。

你對香港情況完全唔熟,
連港島綫同荃灣綫,觀塘綫,將軍澳線構成一個環狀你都唔知。

畀出黎的相係最末段.......算吧啦! ...
4點9就到未段點200萬人?

龍頭都係4點幾到終點咋喎

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-6-25 01:40 PM 發表

港島綫係雙向,
既可搭乘荃灣綫經金鐘轉車東行到銅鑼灣,
亦可由觀塘綫經油塘轉將軍澳綫到北角轉車,西行到銅鑼灣。

兩邊都係接人口稠密地區。

所以每小時可以送24萬人黎。 ...
邊度轉車最後都係搭港島線東西行去灣仔/銅鑼灣/天后/砲台山落車去遊行,實際上每單程線最高載客量只有8萬人兩面加盡十六萬而且係要完全無上落車時影響既延誤先得!如果好似各下咁講龍尾四點幾凖備出發當一點開始計到五點四個鐘地鐵所有人都只有六十四萬!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-6-25 02:00 PM 發表

4點9就到未段點200萬人?

龍頭都係4點幾到終點咋喎
你重話你有去遊行?

當日警察額外開左駱克、謝菲及部分告士打道,
(差不多每遊行路線闊左一倍),
警察自己講,原定路線(指軒尼斯道)高峰期都有33.8萬人,
再加上之前講駱克等三條路。
要番一番到70萬人已經難有大錯。

再加上高峰期前完成遊行離開及高峰後加入隊,
200萬人唔係太虛。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 14:07 發表

你重話你有去遊行?

當日警察額外開左駱克、謝菲及部分告士打道,
(差不多每遊行路線闊左一倍),
警察自己講,原定路線(指軒尼斯道)高峰期都有33.8萬人,
再加上之前講駱克等三條路。
要番一番到70萬人已經難有大錯。

再加上高峰期前完成遊行離開及高峰後加入隊,
200萬人唔係太虛。 ...
我就係行告士打道去, 都鬆散

東方棕泉先開始人多, 我專登兜晒咁多條路影相睇下計唔計到200萬

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-25 02:03 PM 發表

邊度轉車最後都係搭港島線東西行去灣仔/銅鑼灣/天后/砲台山落車去遊行,實際上每單程線最高載客量只有8萬人兩面加盡十六萬而且係要完全無上落車時影響既延誤先得!如果好似各下咁講龍尾四點幾凖備出發當一點開始計到五點四個鐘地鐵所有人都只有六十四萬! ...
你仍然有錯,因為8萬人係講每平方米企4人,
但實際上,香港地鐵隨時每平方米去到6人以到,
即係每小時去到24萬人。
啲人由朝早12點左右出發,到下午五時的確應該開始鬆動。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-6-25 02:09 PM 發表

我就係行告士打道去, 都鬆散

東方棕泉先開始人多, 我專登兜晒咁多條路影相睇下計唔計到200萬
對不起,你應該用唔到告士打道,
因為5點起高峰已過,警察開始收窄遊行路線。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 14:11 發表

對不起,你應該用唔到告士打道,
因為5點起高峰已過,警察開始收窄遊行路線。
咁即係5點就開始the皮啦, 點200萬喎

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-6-25 01:50 PM 發表

我日日出街都好多黑衫, 你計遊行人數定講行街人數先? 未開波都計?
大佬,行街都手持白花?
香港人日日好多人死咩?

香港嗰班常吃蝦條,唔帶口罩實比人知道係廢青見光即死

引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 14:15 發表

大佬,行街都手持白花?
香港人日日好多人死咩?
龍頭4點幾到終點, 龍尾4點9就the皮, 即係得1浸人, 點200萬? 你試下數字表達比我睇下, 真心請教

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-6-25 02:12 PM 發表

咁即係5點就開始the皮啦, 點200萬喎
5點鐘,隊尾的確應該開始收皮,
莫忘記隊伍由2點開始,路上容納量達到70萬人。

點都好,一個連港島情況都一無所知的人,
由之前「有證有據」咁講地鐵載唔哂!
到而家只可以「自己眼見」(但畀我踢爆根本唔可能係路上),
說服力應該無哂!

此外,你只係講維園無人,似乎你重未知成條遊行路線都四通八達,
隨時可以插隊.......
上一次遊行重因爲鵝頸橋一帶太多人插隊而警察唔肯開多一條線幾乎起衝突。

此外,似乎你真係未迫過地鐵,每平方米6人,係香港人眼中,
其實未算太迫,
地鐵迫到關唔門係司空見慣之事。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 25-6-2019 14:20 發表

5點鐘,隊尾的確應該開始收皮,
莫忘記隊伍由2點開始,路上容納量達到70萬人。

點都好,一個連港島情況都一無所知的人,
由之前「有證有據」咁講地鐵載唔哂!
到而家只可以「自己眼見」,
說服力應該無哂!

此外,似乎你真係未迫過地鐵,每平方米6人,係香港人眼中,
其實未算太迫,
地鐵迫到關唔門係司空見慣之事。 ...
路面點計70萬人? 總面積幾多平方米先, 我用計數方法就計到唔多過70萬, 仲係計大左添

引用:
原帖由 lam_km 於 2019-6-25 08:22 AM 發表
民主選舉失靈了嗎?
愧對先賢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]