• 瀏覽: 24,471
  • 回覆: 140
+5
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔重要比例的香港年輕人咁蠢,咁容易被煽動,香港以後點同其他地方競爭????
唯有希望這類年輕香港人,只佔少數。

現在不怕也不擔心什麼惡法例,現最怕呢推低智青年。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
其實點解唔拉開佢地口罩等佢地父母光宗耀祖?有咁崇高既理想做乜要戴口罩?

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 發表
如果佔 ...
以佢邏輯,上次因爲政治 所以有人公民抗命掟磚,咁就ok 咁佢搞政治阻撚住條路 你就可以用磚掟柒佢 不過記得大嗌”公民抗命”

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
如果佔 ...
政府太過弱勢,造就啲反對派過份囂張,得一想二!我記得有一個post話可向法庭申請禁制令,令民陣或......

引用:
原帖由 Chaa 於 2019-6-25 07:57 AM 發表

政府太過弱勢,造就啲反對派過份囂張,得一想二!我記得有一個post話可向法庭申請禁制令,令民陣或......
到時佢地又會話政治打壓

比我去到一定先帶個口罩,然後用粗口鬧佢地十分鐘.
大家對抗呢啲暴徒,記得帶口罩.
聽講帶咗口罩,做人會勇敢啲,又唔使俾人起底.

引用:
如果佔 ...
唔係可能,現在已經係了,來緊30年,香港會仆街,唔好吊住,有人實會問我怎解唔死返上大陸?冇錯,正在籌備中,💪💪💪

現今青年十分無知!

一堆弱智低能無賺錢能力靠父母的廢柴

引用:
如果佔 ...
讀到書、成績好又有腦果班又點會出來做老襯呢?! 人地全學年努力,依家大多坐飛機去玩!

英華女生,親自敘述在校怎樣比人洗腦, 他們從小便教仇警,仇香港/中國政府九

https://vimeo.com/344065376

新聞來源連結:
HKG報

請把片段廣傳~

二佰萬好小啫!中國有十億重勁啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]