• 瀏覽: 24,454
  • 回覆: 140
+5
看著這一代,無可否認,香港必定玩完

無用既人面對失敗就係賴落別人身上,永遠不會覺得是自己問題。
叻既人會自我檢討然後嘗試改變自己改變命運。

呢班年輕人有冇得救要靠佢地自己。

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2019-6-25 11:31 PM 發表
今日行過北角,見到有幾個女仔低晒胸短裙仔派傳單,原來係派反中單張...
我心裡覺得:乜太陽花學運既手法黎晒香港......

香港仍有很多年輕人努力工作的,希望在明天

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2019-6-25 11:31 PM 發表
同意香港必定玩完,不過原因係其他嘢。

繼後香港沒落,就由深圳嚟承擔喇。
香港要嘅係浴火重生,但是不知何年何月何日吧!

低智心

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
靠呢玩垃圾 香港一定玩完
不過年長一代都有責任
年輕人歪理思想已經去到不可逆轉

寄望仲有小部分正常思想年輕人

冇自由意志更可悲,你睇班商家老、議員,頭耷耷响中聯辦行出嚟,面如死灰,口中念念有詞:要支持要支持......

香港低質人囗比我想像中多,
熱情過後打回原形都要食飯,
到時先知~根本on9!

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
智障黃一生被飯文政棍、毒媒利用
只要可反港反共可以用大半生時間

引用:
原帖由 Chaa 於 2019-6-25 07:57 AM 發表

政府太過弱勢,造就啲反對派過份囂張,得一想二!我記得有一個post話可向法庭申請禁制令,令民陣或......
由一個基佬嗌有一百萬人、二百萬人就信
年青智障黃又有幾多有腦

引用:
原帖由 Ivyman1688 於 2019-6-25 08:11 AM 發表

讀到書、成績好又有腦果班又點會出來做老襯呢?! 人地全學年努力,依家大多坐飛機去玩!
冇錯
只有踎登,低收入低知識窮HiGH先至會去破壞正常人成果

明刀明槍除口罩都唔敢 無鬼用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]