• 瀏覽: 24,478
  • 回覆: 140
+5
引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
只係資訊科技發達
讓白痴嗰班嘅呱呱叫可以嚮徹天際啫
中流砥柱嗰班繼續係中流砥柱

一班廢物想奪權,想做影子政府,想做特權階級
食屎就有佢地份

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
有市民批示威小學雞

【明報專訊】反對修訂《 逃犯條例》的示威者昨堵塞灣仔稅務大樓逾兩小時,有受影響市民稱已因示威第二度受阻,認為「有少許過火」影響民生,稱「既然有200萬人(遊行)支持你,就不應該用這些小學雞方法,搞垮大家對你的支持;亦有受阻公務員稱不對示威反感,批評政府處理今次風波手法不智。為亡父處理稅務 反修例市民兩度受阻
自言反對修例的市民李女士說,昨需到稅務大樓替剛逝世父親處理稅務,上周五已因示威受阻,未能辦理,未料昨日再受阻,「我是因為爸爸過世,必須在短時間內處理好,才這樣心急過來,我心情已不太好,你還要這樣」。李昨受訪時稱,花了近30分鐘等待升降機,不想再來第3次。李形容昨日示威行動略似「小朋友鬧彆扭」,認為示威者應智取,「既然有大量民意支持,就不應用這些小學雞方法」另外,昨有數名市民因不滿未能入大樓鼓譟, 另一李女士說昨特意由元朗到灣仔辦理稅務文件,批評示威者行為影響民生,其間示威者向她致歉稱「不好意思」。
除了入大樓的市民,在大樓上班者都受影響, 不少人午膳後未能重返大樓,要在附近逗留逾半小時至40分鐘。任職稅局的袁先生感無奈,但對示威行動「不反感」,認為「堵塞大樓只影響政府局部服務,較佔領道路影響細很多」,又批評特首林鄭月娥處理今次風波手法不智,錯失多次令民情降溫機會。

每日150會取代香港廢青

呢班口講民主自由嘅垃圾,而家係騎劫緊其他人嘅自由,口講就為大,行為就不知所謂

引用:
如果佔 ...
若然你接觸多啲國內大城市啲年青人,你一定會覺得香港班年輕人垃圾不如,不過香港低子厚,老本多,都仲可以食多一排!

唔止年青人先做出呢啲無知、幼稚行為,

成年人一樣有,仲大把添!

睇二百幻遊行人仕就知道啦!

引用:
如果佔 ...
香港有黃毒廢科,死得

引用:
原帖由 wu0919 於 2019-6-25 09:19 AM 發表
所以阿爺應該派多D共青來香港 一日150加到15000 我地共青愛國愛黨 乜都唔識 剩係識得跟黨走 賺三毛一個帖唔夠移民美國 來香港起碼有綜緩公屋民賤聯補貼 幾年後可以移民啦 ...
香港而家好迫減迫到50-75好D,已經溝到好渾啦

黃色教育洗腦,是學生的錯嗎?

高智既就唔會做d咁小學雞野

教協以將學生變成智障為己任。
老實講教師有屁社會經驗何德何能去改變社會?又不是古時農業社會現在人人有書讀可以接觸社會各階層,但教師躲在學校只接觸如白紙一樣的學生和同困在校籠內的同事,存在價值只係教授書本知識或德行。
大部分教師都係讀書唔成或喺社會撈唔掂先躲在學校,所以教啲學生反社會。

引用:
如果佔 ...
理想崇高,行動低b。

如果理想真係咁崇高就學CY Leung啦, 入埋中央做領導人,將來改變整個中國。

丟磚頭最後可以得到乜?只係on9仔快d衝呢個名

引用:
如果佔 ...
唯用引入內地蝗蟲,將智商拉回合格水平

引用:
原帖由 cb600 於 2019-6-25 12:43 PM 發表

理想崇高,行動低b。

如果理想真係咁崇高就學CY Leung啦, 入埋中央做領導人,將來改變整個中國。

丟磚頭最後可以得到乜?只係on9仔快d衝呢個名
渾渾噩噩,何來理想?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]