• 瀏覽: 24,506
  • 回覆: 140
+5
洗腦比我想像中容

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-6-25 08:03 AM 發表

唔係可能,現在已經係了,來緊30年,香港會仆街,唔好吊住,有人實會問我怎解唔死返上大陸?冇錯,正在籌備中,💪💪💪
真係架!香港正淪落到4,5線城市,唔反中嘅都有機會遷入大灣區,最近內地嘅動作,好明顯就係要做兩手準備。當然,反中又點會咁好計謀。

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
以後公司請新人,見到各大院校的學生,真係 in 都廢事 in

回歸祖國后二十年一國兩制下被香港人洗腦出了整整一代腦殘!香港完了

引用:
原帖由 kayakfans 於 2019-6-25 09:23 AM 發表
絕對認同,好彩既我生於香港既黃金時代,呢一代就very sorry 了!
我首次置業,正正係香港百業蕭條,商鋪執粒,渴求大陸支援既2003年

其他唔講喇,下一代要封港鎖港到2047,由得佢地喇

靠呢班弱智低能仔,香港死撚得,不過都好,我屋企啲細路第日冇咁大競爭,呢班垃圾根本冇競爭力,到第日大陸啲學生落到嚟香港做嘢,呢班白癡香港仔,你可做的低下層工作,例如清潔洗廁所。🤣

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 09:14 AM 發表
希望只係一小部份香港年輕人係咁
好難

引用:
原帖由 123kenny456 於 2019-6-25 08:20 AM 發表
為新一代年青人感到驕傲,我們是像在大陸圈養的人民不敢發聲,只是逆來順受沒有次資格為國家發聲。
即你想香港死,即你其實你根本是奸細!

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
蠢人只有被煽動被利用嘅用途,大學生又點?唔好講外國,第時出來社會點同正常嘅大學生競爭?

引用:
原帖由 edobingo 於 2019-6-25 08:22 AM 發表

唔怪得幪面超人咁勁,戴口罩都咁成塊面遮哂真係勁
呢班唔係矇面超人,係蒙面衰人,冇面見人

明人不做暗事
唔駛嘢班友
悶死佢地

香港廢青數目好似增加緊,要探討其中原因

引用:
如果佔 ...
香港已經被拖累

以往物資不豐盛,大部份人主要為口奔馳埋首經濟,少理政治,也沒機會掂政治,香港因此飛速發展。

回歸後年青一代依靠著上一代建立的老本,物資豐盛,食得太飽又懶去做實事。無智慧又要話事,才疏又要參政,不建設還要攪破壞,阻人發達,結果香港急速衰敗。

如果香港嘅未來真係掌握係現今年青一代手上,香港是真的玩完了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]