• 瀏覽: 24,474
  • 回覆: 140
+5
為新一代年青人感到驕傲,我們是像在大陸圈養的人民不敢發聲,只是逆來順受沒有次資格為國家發聲。

引用:
原帖由 tktprim 於 2019-6-25 07:12 AM 發表
在電視畫面見到,有兩個鏡頭拍攝到,有兩個年輕人,一個男,一個女,阻住其他人進入稅務大樓,被人責駡,他們兩個不斷說 "對不住、對不住",但又依然阻住別人,我覺得他們的行爲很低能。此外又見到,有個男人叫攔路年輕人唔好影響其他人,年輕人回應說:‘政治就是影響所有人’,好大條道理啊。
我覺得不是所有年輕香港人都好似他們咁低智商的,但爲數可能不少,這會直接拖累香港的發展。
如果佔 ...
我都希望呢班智障只佔小數,但眼見真的不是小數,可能已經超過同齡既一半,香港玩完!

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-6-25 08:02 AM 發表
比我去到一定先帶個口罩,然後用粗口鬧佢地十分鐘.
大家對抗呢啲暴徒,記得帶口罩.
聽講帶咗口罩,做人會勇敢啲,又唔使俾人起底.
唔怪得幪面超人咁勁,戴口罩都咁成塊面遮哂真係勁

俾我就移居大陸la

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2019-6-25 07:59 AM 發表

到時佢地又會話政治打壓
佢哋咁講就肯定㗎啦,但係應該其實都係唯一方法,佔中時都係因為申請左禁制令先至拉到人。 交比法庭判囉,班傑青而家唯一唔敢圍就係法庭。

目標係行會
唔俾佢地開會傾明日大嶼
最終拉林鄭下台
或令政府弱勢,不能推任何政策
行會內有地產商既人
金主唔妥既係明日大嶼,修例只係前戰
班細佬都係聽中間人Instruction
中間人係地產商或鄉下佬既人

垃圾大學生
諗下點搵多d錢重好啦,搞政治

引用:
原帖由 Ivyman1688 於 2019-6-25 08:11 AM 發表

讀到書、成績好又有腦果班又點會出來做老襯呢?! 人地全學年努力,依家大多坐飛機去玩!
呢個非常非常之認同, 有啲直情唔喺香港讀升學, 有啲仲拔尖入讀北大清華。

引用:
原帖由 YFC07 於 2019-6-25 07:39 AM 發表
簡單兩個字可以形容:廢青!
我咁多年都唔想用廢青呢個字去形容小學雞玩政治,
但呢班人竟然自己對號入座。

希望只係一小部份香港年輕人係咁

所以阿爺應該派多D共青來香港 一日150加到15000 我地共青愛國愛黨 乜都唔識 剩係識得跟黨走 賺三毛一個帖唔夠移民美國 來香港起碼有綜緩公屋民賤聯補貼 幾年後可以移民啦

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-6-25 08:02 AM 發表
比我去到一定先帶個口罩,然後用粗口鬧佢地十分鐘.
大家對抗呢啲暴徒,記得帶口罩.
聽講帶咗口罩,做人會勇敢啲,又唔使俾人起底.

引用:
原帖由 wu0919 於 2019-6-25 09:19 AM 發表
所以阿爺應該派多D共青來香港 一日150加到15000 我地共青愛國愛黨 乜都唔識 剩係識得跟黨走 賺三毛一個帖唔夠移民美國 來香港起碼有綜緩公屋民賤聯補貼 幾年後可以移民啦 ...
三毛同行不要回帖多謝 我為你地的福利 一於 共青趕廢青 賺夠去美英

絕對認同,好彩既我生於香港既黃金時代,呢一代就very sorry 了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]