• 瀏覽: 52,434
  • 回覆: 429
+7
引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-25 07:47 AM 發表
都唔知係民迫官定官迫民。
立法係堵塞法律漏洞。
既然學生支持放生殺人犯,政府今次亦順應民意咁樓主仲唔滿意?
官商勾結?樓主可否舉例。有邊方面官商勾結而香港嘅傳媒無報道?真係可以官商勾結?
巧立明目眾籌更可恥。私吞眾籌錢無須向公眾交待。

民要盲反做官嘅可以點?請樓主明示。 ...
曾案梁案 不是前車之鑒嗎

淨係無限連任已經出事,呢個油水位不嬲都輪流做,等睇內鬥🤭

引用:
原帖由 cp2677 於 2019-6-25 02:13 PM 發表
根本政府就垃圾。年輕一代做唔到安居樂業基本要求。睇唔到未來,社會點會唔動盪呢?淨係識張責任推他人身上,什麼外國勢力……香港以前未試過咩?67暴動,英國佬知道問題所在,開始改變,起公屋,九年免費教育……咁咪開始平靜囉! ...
我都話係而家政府垃圾,如果好似當年港英政府咁,出動軍隊去遏止暴動,暴徒即捕即打,然後送去監倉,所有議員都係橡皮圖章,咁就幾多樓都可以起啦,所有學校唔准講政治,就算大學都係請自己友,唔會教學生反自己,香港人有乜衣郁,就即刻請返政治部,香港政府都做唔到咁,真係無鬼用。

引用:
原帖由 argriq 於 2019-6-25 03:33 PM 發表

攪緊多野,通晒天拉你地d蝦毛,妄想被逼害症呀
咁你地班人就唔好講到咁偉大啦,咩公義呀
我有幾偉大者?
我為自己利益行出來唔得?
我幾時只係為公義了?
我無你地大義凜然啊,然後連『初心』已經唔存在都唔知。。。

至於反反對之後會有人得益,呢個都只係界外效應者。。

引用:
原帖由 天佑444 於 2019-6-25 12:16 AM 發表
人民住房被迫得喘不過氣,
官員家屬,富商壟斷,
利益強力輸送!
立法局無聲可發!
人民無路可退!
所以咪要逃犯條例去捉啲貪官
咁都唔明?

引用:
原帖由 Mr.Hing 於 2019-6-25 03:37 PM 發表

我都話係而家政府垃圾,如果好似當年港英政府咁,出動軍隊去遏止暴動,暴徒即捕即打,然後送去監倉,所有議員都係橡皮圖章,咁就幾多樓都可以起啦,所有學校唔准講政治,就算大學都係請自己友,唔會教學生反自己,香港人有乜衣郁,就即刻請返政治部,香港政府都做唔到咁,真係無鬼用。 ...
其實你知唔知香港已經52年無出動過軍隊?
亦都52年無出現過示威同『暴動』死人事件?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-25 08:10 AM 發表

政府話發展郊野公園 7 % 就可以人人有屋住,你地話要行山;
政府話填海就可住二十萬人,你地話唔得;
CY 話揾地起屋,你地就話盲搶地;
宜家,你話無屋住,話喘不過氣!
好的,你玩吧! ...
喘咩氣丫,工又未做過,資助又識搵,呢個社會係點都未知

引用:
原帖由 argriq 於 2019-6-25 03:21 PM 發表

依條條例有話會捉你地有錢搵就識見阿爺既人咩,又係驚呀
你仲係唔明利害關系。。
唔係阿爺想捉我地,係『有人想減罪而供出無關人等但又係佢地認識之人』。。。
呢個係內地刑訊『行為』之下必然會出現既結果。。

只係現在因為沒有引渡條例,所以就算佢地供左出來,內地都無香港人乎。。

引用:
原帖由 hoofk 於 2019-6-25 01:49 PM 發表

咁富商囤地,政府話填海起樓你地又反乜Q?唔通要政府同富商買返d地?咁係咪先係利益輸送呢?麻煩你先攪清楚係官逼民反定自作自受先啦!
地產佬用一招,香港人就傻傻地信,話填海係益了大陸的工程公司,香港人已經乜都唔理,反反反。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-6-25 03:32 PM 發表

不如你諗下大陸引渡肥佬黎,李X銘有無可能成功,泛民吾會八百萬人示威嗎?
你講果兩位人士,我唔評論。。
但係,既然有咁既可能性,又何需要一定要行到呢步?

退一步講,咁樣唔係會變成香港一個『不穩定』因素而非穩定因素嗎?
既然係咁,點解仲一定要通過?

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2019-6-25 02:57 PM 發表

A few of Hong Konger give a damn. 
原來你是外敵,不懂中文。

引用:
原帖由 iron 於 2019-6-25 03:41 PM 發表

你仲係唔明利害關系。。
唔係阿爺想捉我地,係『有人想減罪而供出無關人等但又係佢地認識之人』。。。
呢個係內地刑訊『行為』之下必然會出現既結果。。

只係現在因為沒有引渡條例,所以就算佢地供左出來,內地都無香港人乎。。 ...
我知你地驚咩,但係你地係邊個點解捉你呀
你地係要屈條條例話會捉你地冇野好講
我想問現在條條例邊處講會捉依d人,請例舉

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-6-25 08:39 AM 發表
目標係明日大嶼

明日大嶼挑戰香港最大利益階層

牽涉幾十萬億利益

金主有共識

只要拉林鄭下台

或令政府弱勢,不能推任何政策

金主唔妥係明日大嶼計劃,令佢地見財化水

庫房有十幾萬億儲備,班金主喉左好耐

反修例只係前戲,只係要得市民受權

以後就做咩都得,包括打警方屌議員

不合作運動只係唔俾行會正常開會

不合作唔會搞好耐,耐到立會今季完結
...
地盤帽,磚頭,鐵枝……?地產商!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]