[國際新聞評論] 殲-20掛載神飛彈 美寢食難安 - 焦點新聞

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-6-26 02:06 PM 發表

你咁講即係唔知沖壓引擎同一般引擎既運作方式, 你真係以為空射導彈燃料燒好耐.
又講廢話。火箭引擎唔係燒好耐,加速後主要靠慣性。之後有可能再燒幾十秒。
沖壓引擎就真係燒好耐。所以實戰時沖壓比火箭優勝好多,目標迴避時動能損失遠少於火箭。

熱賣及精選
引用:
原帖由 陳鑫淼 於 2019-6-26 03:48 PM 發表

唔好玩啦,美國係世界第一軍事強國,全世界公認,你話中國最勁?反大陸講啦,應該有人信既。中國淨係戰鬥機發動機都做唔到,真係唔知喺邊度講你中國軍事科技勁過美國 ...
https://www.politico.com/story/2019/04/15/trump-jimmy-carter-phone-call-1276509

果然on 7 ! 以下係雞佬自己講架!

"Jimmy Carter told Sunday’s congregation that Trump said he felt China was “'getting ahead of us,'” adding that he agreed with the president."

引用:
原帖由 自脱胸罩屈非礼 於 2019-6-26 09:20 PM 發表

https://www.politico.com/story/2019/04/15/trump-jimmy-carter-phone-call-1276509

果然on 7 ! 以下係雞佬自己講架!

"Jimmy Carter told Sunday’s congregation that Trump said he felt China was “ ...
蝗屍羊驢多數都係英文有限公司,你見撚仲痕+油雞精 兩條廢柴啲英文咁垃圾就知道。

科技大學經濟學系教授雷鼎鳴批評現時大學的學生會被一些「極端分子」騎劫,又嘲笑這些學生只是一些「不事生產的寄生蟲」,促社會應將這些極端思想在萌芽階段就消滅,以免「無謂消耗社會財富」。

回覆 引用 TOP

嚇屎人咩又吹都咁大,揾到f35先啦

回覆 引用 TOP

https://mil.news.sina.com.cn/wor ... ytcerk9335061.shtml

想抄襲中國武器,美國竟然不尊重知識產權,實在太可惡了。

回覆 引用 TOP

中国还在开发‘霹雳-21’导弹,据信射程超过300公里。它们均比AIM-120的射程更远”。

回覆 引用 TOP

老尾應該再派隻全球鷹去伊朗試多次大6導彈係咪真猛料定撞彩中😂

引用:
原帖由 yu2013 於 2019-6-26 10:10 PM 發表

老尾應該再派隻全球鷹去伊朗試多次大6導彈係咪真猛料定撞彩中😂
仲敢咩?血本無歸呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-6-26 04:42 PM 發表

又講廢話。火箭引擎唔係燒好耐,加速後主要靠慣性。之後有可能再燒幾十秒。
沖壓引擎就真係燒好耐。所以實戰時沖壓比火箭優勝好多,目標迴避時動能損失遠少於火箭。 ...
可以燒幾十秒 ? 睇黎你真係乜都唔識.
沖壓引擎缺點係機動時入氣量會少左, 點動能損失少於火箭 ?

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-6-27 02:09 PM 發表

可以燒幾十秒 ? 睇黎你真係乜都唔識.
沖壓引擎缺點係機動時入氣量會少左, 點動能損失少於火箭 ?
火箭燃料燒幾耐??? 你連中共點解一路都想要沖壓都唔知.... 無言

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-6-24 11:40 PM 發表

覺得一般货色

咁勁⋯就一早唔使忌印度
智障即係智障!!
伊朗有核武,掉幾個去美國就得啦,駛比美國制裁咩??
武力係在絕境時先用,唔係好似民主撚咁一黎就玩暴力既,如果係咁人類都一早就有第三次世界大戰啦!!

引用:
原帖由 hk_vr 於 2019-6-28 02:51 AM 發表

智障即係智障!!
伊朗有核武,掉幾個去美國就得啦,駛比美國制裁咩??
武力係在絕境時先用,唔係好似民主撚咁一黎就玩暴力既,如果係咁人類都一早就有第三次世界大戰啦!! ...
俄羅斯有幾千枚核彈,隨時可以將鹵味滅絕!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

愛美神飛彈,鐵甲萬能俠最鐘意!

回覆 引用 TOP

1757年,英法兩國為爭奪美洲殖民地拼戰至第三年,
我們摩根族就只打剩我最後一個人了
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。