[國際新聞評論] 殲-20掛載神飛彈 美寢食難安 - 焦點新聞

引用:
原帖由 24may 於 2019-6-25 01:15 PM 發表

中國的飛機又好,美國的飛機又好,再強都係多舊魚。

對方如果能夠打到黎太平洋對面岸,就直接射核彈啦!
不顧後果? 以為核武器可以解決一切問題?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 攻民孽畜羊鱷橋 於 2019-6-24 11:32 PM 發表

碌嘢 … 勁長!
射唔射得出先係重點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-6-25 07:59 AM 發表

有冇聽過衝壓引擎既流星空空飛彈? 實戰射程(唔係理論最大射程)遠超PL15嗰支呢?
流星呢類有兩個好大缺點, 係高空推力不足, 主要係八千公尺以氧氣濃度只有地面三成, 而且機動性不足, 只能對付運輸機,加油機,轟炸機或預警機等低機動性飛機, 連F-16也不足以對付.

甘大支 笨絀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-6-25 11:19 AM 發表

咦, 好多國家 連自己品牌戰機都冇 咪要搵窿捐
佢地唔使搵窿捐,起碼人地唔會不自量力同美國比

[
引用:
原帖由 陳鑫淼 於 2019-6-25 05:00 PM 發表

戇99 ?
滷味喺軍事科技上有多方面已經落後於中國大陸,點解唔可以比較?

"Jimmy Carter told Sunday’s congregation that Trump said he felt China was “'getting ahead of us,'” adding that he agreed with the president."

https://www.politico.com/story/2 ... -phone-call-1276509

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳鑫淼 於 2019-6-25 05:00 PM 發表

又係喎, 佢地係 鎂國d o靚,  點比o即

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

中國殲-20掛載神飛彈 老美寢食難安

回覆 引用 TOP

實踐系檢驗真理嘅唯一標准

回覆 引用 TOP

山寨彈搭載係瓦良格號就天下無敲啦,d黑煙濃到美寝食難安。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-6-25 04:03 PM 發表

流星呢類有兩個好大缺點, 係高空推力不足, 主要係八千公尺以氧氣濃度只有地面三成, 而且機動性不足, 只能對付運輸機,加油機,轟炸機或預警機等低機動性飛機, 連F-16也不足以對付. ...
軍盲....連沖壓設計特點都唔知。中共pl15 本來都想用衝壓引擎但係小型發失敗所以先至唔用。真係咁差 衝壓空空導彈就唔會係中共求而不得嘅利器啦。

人哋霹靂15就係領先全球,蝗屍昆盲仲未訓醒!

科技大學經濟學系教授雷鼎鳴批評現時大學的學生會被一些「極端分子」騎劫,又嘲笑這些學生只是一些「不事生產的寄生蟲」,促社會應將這些極端思想在萌芽階段就消滅,以免「無謂消耗社會財富」。

回覆 引用 TOP

都唔錯啦
比起5G未研究出來就落後,已經有進步

回覆 引用 TOP

係鹵味科技發展慢咗少少姐,中國大陸就快咗少少。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。