• 瀏覽: 45,684
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 0800 於 2019-6-24 10:40 PM 發表

人數唔係問題,投票時自會出答案。
佢地現在好擾民,想搞政府,林鄭,可以去特首辦。。。做乜要咁阻街阻民生
我唔係好支持而家嘅行動,不過可以理解。
林鄭完全無回應任何訴求,連成立「獨立調查委員會」都唔肯。如果警方冇做錯,怕咩人查?

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:44 PM 發表

遊行呀,個個靜止企係度?
616當日行咗咁多個鐘你唔講?
自己睇下「有圖有真相」
https://www.nytimes.com/interactive/2019/06/20/world/asia/hong-kong-protest-size.html ...
已經計曬 銅鑼灣至 政府總部 嘅總面積 ,龍頭到政府總部加 銅鑼灣未出發嘅人群 總面積, 可以計算到總人數相差不會太遠, 結果應該係 20至40萬之間, 非常科學, 同民陣聲稱嘅200萬 相差非常之遠, 信嗰個都 應該係傻嘅!

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-6-24 06:38 PM 發表
1.首先,6月9號遊行之前,田北俊已經表示猶豫是否支持特首。6月12日之後,他表示應該成立獨立調查委員會。
2. 梁君彥提議 暫停國歌法。
3. 政府曲線擱置明日大嶼計劃。
4. 警務處長/特首 縮小 612事件的“暴動”涵義。
5. 李慧琼日前表示,
--暫緩修例這個說法不對焦,
---【意思是】撤回修例不會影響管治威信,
---政府須要更積極主動回應示威者 ...
你比賊用刀韓住條頸或用鎗指住個頭, 不如你提議可以點做?

今次無可否認建制係呢次選舉會受到考驗。
會失去一班年青人嘅票。
但票落係泛民手係唔係好事?
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:46 PM 發表

我唔係好支持而家嘅行動,不過可以理解。
林鄭完全無回應任何訴求,連成立「獨立調查委員會」都唔肯。如果警方冇做錯,怕咩人查?
要查就要查埋有無做反,及外力干預,
我覺得,當初如無示威者(某些帶頭),封路丟磚,警察都不會用返強硬手段對應佢地

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:43 PM 發表

呢度點一言堂?
事件有正有反,你講嘅就係真理?
人哋講就唔得?(你估呢度係城市論壇?)
當你見到警方執法,閣下可以睇唔到有人掟磚?
我係真心有興趣討論先會喺度,不過問題係呢度對唔同意見嘅人大部份只會攻擊咗先。
我冇話我講嘅係真理,不過呢度有好多人盲撐中共/港共政權係事實。
有人掟磚可以依法處理,唔係無視速犬亂咁打人。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:48 PM 發表
會失去一班年青人嘅票。
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。 ...
今屆俾犯民玩下囉,睇下搞出啲咩

個個上晒腦都話要踼走保皇黨

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-24 10:47 PM 發表

已經計曬 銅鑼灣至 政府總部 嘅總面積 ,龍頭到政府總部加 銅鑼灣未出發嘅人群 總面積, 可以計算到總人數相差不會太遠, 結果應該係 20至40萬之間, 非常科學, 同民陣聲稱嘅200萬 相差非常之遠, 信嗰個都 應該係傻嘅! ...
算吧啦,我唔想爭論人數問題,連毅進制都話34萬,你竟然好意思話20-40萬?

反對黨座大,再原地踏步20年,黑錢繼續流入,樓股繼續 gogogo

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-6-24 10:48 PM 發表
會失去一班年青人嘅票。
大家心中有數。
如果香港注定死係泛民手都無可奈何。 ...
泛民根本冇可能執政,好處只係垃圾會唔會淨係做橡皮圖章。

一千萬人呀

真係有200萬咁多?
人地捷克25萬人上街,點睇都多過香港嘅200萬𡃓

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:52 PM 發表

算吧啦,我唔想爭論人數問題,連毅進制都話34萬,你竟然好意思話20-40萬?
我唔係想拗,我只侈想 搵出真相, 200萬實在太離譜! 係大話精先至會咁講! 爭取民主點解要成日講大話!

引用:
原帖由 0800 於 2019-6-24 10:49 PM 發表

要查就要查埋有無做反,及外力干預,
我覺得,當初如無示威者(某些帶頭),封路丟磚,警察都不會用返強硬手段對應佢地
同意,全部查清楚。
示威者掟磚可以拉可以起訴,唔係警察打人嘅藉口。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-24 10:50 PM 發表

我係真心有興趣討論先會喺度,不過問題係呢度對唔同意見嘅人大部份只會攻擊咗先。
我冇話我講嘅係真理,不過呢度有好多人盲撐中共/港共政權係事實。
有人掟磚可以依法處理,唔係無視速犬亂咁打人。 ...
呢啲咪叫矛盾囉!
你叫人去連登討論自己就留係香討。
我唔否認有人盲撐。(反中同反港都有。)
但你有無留意有幾多係洋蔥帖同豬頭帖?
點解有咁嘅分別。自己諗吓啦。
至於立場嘅嘢好難話啱唔啱。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]