• 瀏覽: 2,575
  • 回覆: 13
+2
逃犯條例:示威者到入境大樓撳飛 稅務大樓多個部門落閘

東網
5 小時前
👇👇👇👇

示威者在稅務大樓內高呼口號。(袁志豪攝)
👆👆👆👆

【15:24】前往入境處的示威者分批行動,一批往六樓排隊,另一批則使用電動扶手電梯,一邊行一邊高呼撤回,引起其他樓層使用者注目。

【15:03】示威者離開稅務大樓,部分改往入境事務大樓「撳飛」,另一部分則往立法會示威區。

【14:40】示威者進入稅務大樓,佔據升降機大堂,不准人搭升降機上樓。

【14:20】稅務局中央詢問處拉閘,稅務大樓內的郵局亦關閉。

【14:00】示威者在稅務大樓外聚集並高呼口號;每當有人離開稅務大樓,示威者會為其開路。

《逃犯條例》修訂爭議引起大批市民上街及造成示威衝突,至今早(24日)仍有約100名示威者留守立法會示威區,部分人士戴上口罩。而接近中午,在場人士經商討後,決定前往灣仔稅務大樓示威。示威者響應網上發起「接放工」行動,在稅務大樓內高呼「收工喇」、「有薪假期」、「執埋嘢走喇」。

昨晚(23日)通宵留守立法會的示威者僅得10多人,至上午11時許增至約50人,示威者其後在政總外聚集,又圍在一起商討下一步行動。

約百名示威者中午改往稅務大樓示威。(何天成攝)

👇👇👇👇

👆👆👆👆

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/逃犯條例逾百示威者往灣仔稅務大樓接放工-050520123.html

呢d真擾民,遲早打交

繼續玩,玩到市民反感就岩了

建議有志之士向無理左塞的黃衛兵吾小💕淋尿😃😃

唔係呀?! 百人?! 200幻人得百人?! 甘少?!
記得日日玩

白痴市民仲有心情去旅行,今日唔對抗暴政,他日全世界唔俾香港免簽證

引用:
原帖由 TheVirgo 於 2019-6-24 06:24 PM 發表
繼續玩,玩到市民反感就岩了
一睇,便知道是演員!

真的假不了,
假的真不了!

日光日白見到班喪屍,你都咪話唔驚

有本事去圍軍營啦。連示威都要揀有冷氣涼既地方?你班廢柴真係唔跳樓都無用

淋佢地火水先有效

眾目睽睽之下, 仲惡過黑社會!

https://youtu.be/kcpf3msTtWs?t=7652

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-6-24 06:23 PM 發表
呢d真擾民,遲早打交
咁搞落去,衝突在所難免, 睇下到時點收科。

示威者應該感謝香港警方仁慈,比著國際標準美國黑警你仲有命?一早就

引用:
原帖由 ukscam2017 於 2019-6-25 01:38 AM 發表

一睇,便知道是演員!

真的假不了,
假的真不了!
用睇就睇到咁勁,法庭拆得了,不求事實只求自我滿足?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]