• 瀏覽: 167,615
  • 回覆: 12
  • 追帖: 7
+44
又唱聖詩?

幾時有埋大媽廣場舞?

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2019-6-24 02:41 PM 發表

唔好諗得咁簡單
佢哋唱聖詩係有原因嘅

「根據法律規定,所有在公共場所的宗教集會都不會被認定為違法,因此大家一起唱聖歌可以起到保護作用,保證(大家)安全,」周頌天稱。
「所以大家開始唱這首歌,用來保護自己。」周頌天稱

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-48729091

最大原因係........ ...
這一點幾新穎喎。不過,

「根據法律規定,所有在公共場所的宗教集會都不會被認定為違法」
所指O既不違法,係指不違邊啲法?
冇理由乜法都唔會違嫁,唔知條友係冇講定唔知,但似用嚟呃人出嚟。

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-24 04:16 PM 發表
TVB News
市民張小姐說:「我是會計師,我現在要上稅(務)局,可以嗎?不要天天在耍花樣,我要生活,可以嗎?我有小朋友要養,我不像你們般有空。我答應別人要做的事,我今日一定要做到。我上星期已來過一次,你不可以日日都玩。」 ...
好奇呢位小姐係唔係200幻分之一

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-6-24 04:28 PM 發表
鳩嗚團2.0
聖C鳩嗚團

引用:
原帖由 andylouis1 於 2019-6-24 04:43 PM 發表
講真,警方一定要維護社會秩序,唔可以令市民對主而不管,而呢班智障更加沒權力阻礙市民行駛正常生活,破壞社會安寧!
依家警察出嚟阻住佢地聖詩鳩嗚,
盞搞到有新一輪警X衝突,到時一樣係封路流血(最慘又要畀人屈)。

不如等佢地和平鳩嗚算數。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-6-24 04:53 PM 發表

唔知點解今次樣樣都upgrade咗上2.0,但睇落成件事仲憨居咗
一般啲續集都唔好睇嘛

引用:
原帖由 牙擦蘇 於 2019-6-24 04:58 PM 發表
睇片有位俠士忍唔住教訓咗件黃畜,黃人唔夠推,竟然話要Call police
新聞片?
請問乜台?

引用:
原帖由 andylouis1 於 2019-6-24 06:26 PM 發表

我明白ching意思,但警方唔執法,情況持續下去,有機會市民會同示威者衝突,發生流血事月件就對市民唔好啦,同時警方唔執法到時又有新聞話警方故意唔執法,引致市民受傷,點做都會俾人批評,無奈! ...
如果有乜衝突,
記得同聖詩鳩嗚團班人講自己係200幻分之一、
架 GE NOUN,
應該會換嚟熱情擁抱,化干戈為玉帛。

引用:
原帖由 李劑成 於 2019-6-24 06:27 PM 發表

只要金主開聲叫到,堆喪屍真係會跳㗎😂

引用:
原帖由 ops1321 於 2019-6-24 06:56 PM 發表
即係想點呢,開始變成一班黑社會啦,人地返工或市民處理自己野都唔比,真係變成暴徒啦,入形入格
係一班識講SORRY O既黑社會
好文明嫁

引用:
原帖由 janelam 於 2019-6-24 07:04 PM 發表

好似話唱可聖詩係宗教集會,唔係非法喎。總之就係無懶乞兒到爆!
同義和拳話請神上身可以刀槍不入一樣?

引用:
原帖由 前期浪漫的老闆 於 2019-6-24 08:38 PM 發表
點解冇警察幫下小市民解困😅😅😅
警察都想搵人解困啊

引用:
原帖由 node.js 於 2019-6-24 08:22 PM 發表
旁觀者清,當局者迷,香港內地生說出了重點,值得一讀。

香港這座城市還有救嗎?
http://www.wyzxwk.com/Article/shiping/2019/06/404320.html
======================
因為有在香港讀書的經歷,我曾經寫過很多關於香港的文章,旨在消除我們對於香港青年的偏見,我不止一次說過,我接觸過很多香港青年,他們真的不是壞,他們 ...
謝謝好文章介紹

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]