• 瀏覽: 19,704
  • 回覆: 144
+22
引用:
原帖由 ka626168 於 2019-6-24 03:17 PM 發表

習大辛苦了,剛剛才去完朝鮮~
不如討論埋, 伊朗係點打美國果架無人機落黎 la
有買美國武器都想知

去日本圍

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-24 03:20 PM 發表

不如討論埋, 伊朗係點打美國果架無人機落黎 la
有買美國武器都想知
習大  : 落貝耳你拿硬,為了150個玍命沒出兵~
侵侵  :  咪揼我開心啦~

討論乜野?唔通侵侵同你討論香港警察面對掟石時應唔應該開鎗?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-6-24 11:39 AM 發表
外交部放風出來香港係冇得傾,明顯習大只係應酬傻侵,就算貿易戰都唔會傾得成任何野 !  

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2019/6/1561346850_hb-1280w.jpg

港修訂《逃犯修例》惹來國際關注,傳美國總統特朗普(Donald Trump)會在即將舉行的日本大阪G20峰會上向中國國家主席習近平提出香港問題 ...
梗係唔敢討論啦,你知維尼熊d急才有幾多斤兩啦...... 一陣問到口啞啞都唔知點兜.....講錯野又唔知點算😏

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-6-24 01:24 PM 發表

鐘意傾就唔係內政,
唔想講就係內政

議題係貿易金融,竟然唔準提香港,因為香港係內政。
咁應該成個中國都係內政,返屋企算把啦,外乜交啫~~~~ ...
你連個會議要傾既標題都唔理解,返去讀多幾年書先。

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2019-6-24 03:01 PM 發表

乜傾一樣野就等於無論乜野要求都要滿足其他人咩?聽落十足十一個奴才咁嘅思維
傾 = 討論 ≠ 一定要滿足對方要求

奴才習慣單向恩考,通常會覺得「傾」就等於「要滿足對方要求」

自由社會「傾」係雙向既,係討論問題,互相協議

妳呢個小國,幾時輪到妳不允許討論

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-6-24 01:29 PM 發表
仲唔去圍 豬20
烈士
年青人
冇錢買機票去日本呀?
驚佢地有錢去無錢返,仲要訓街ja陰公

引用:
原帖由 英超專科 於 2019-6-24 01:48 PM 發表
口交部真係不自知,以為自己話事,説了便算
不如中國又試下同美國討論下槍械管制,睇下有無得傾?

引用:
原帖由 不羈的峰 於 2019-6-24 02:22 PM 發表
侵侵又㸃會放過現時香港的好牌
你唔講,但侵侵會提嘛!
你提人地又可以唔應你

D黃屎唔識政治同經濟係無錯,日日係度做乞兒

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-6-24 01:24 PM 發表

鐘意傾就唔係內政,
唔想講就係內政

議題係貿易金融,竟然唔準提香港,因為香港係內政。
咁應該成個中國都係內政,返屋企算把啦,外乜交啫~~~~ ...
咁你可以而家就請特特咪去G20嘛!

你覺得特特仲有得揀咩???

引用:
原帖由 discussfriends 於 2019-6-24 01:27 PM 發表

問題係其他國家都仲想傾,唔係好似師兄咁只想傾香港,如果個個都唔想傾就唔洗去啦
我敢講,就算特特唔想傾,日本同韓國都不知幾想同中國傾嘍!

不允許? 真搞笑, 似乎自視過高, 把口在別人, 你有權阻止人地討論咩? 你咪最多離場抗議。   
唔好忘記, 人地先係主場。