• 瀏覽: 96,646
  • 回覆: 878
  • 追帖: 3
+35
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
叫你個仔仔睇老夫子啦,是非分明好多。

既然警方強力執法係正確做法,點解前幾日警總被包圍又唔掟催淚彈呢?即係話警方認同當天示威人士做法??

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-24 09:38 AM 發表
叫你個仔仔睇老夫子啦,是非分明好多。

佢讀國際學校,唔識睇中文架,有冇英文版老夫子??

引用:
原帖由 captkkk 於 2019-6-24 09:34 發表
呢度有冇人睇過鐵甲威龍嘅一個續集?
內容係講, 警方高層換血, 黎咗個女人, 母性大發, 話班警隊太濫權, 應該要轉型, 要俾人一個有教養嘅形象.
於是就由 Detective Murphy (即鐵甲威龍) 開始, 先將原本果個一見罪犯就二話不說以暴易暴開火還拖, 換作另一個固件, 一見罪犯就先同佢講耶穌, 陰聲細氣, 唔打犯, 唔開槍.
呢個 "女人型" 嘅鐵甲威龍一出, 傳媒當然讚不絕口 ...
記得,鐵甲威龍仲俾人切開一舊舊扔响警署門口

鐵甲威龍最後走去手執高壓電纜令自己觸電,將呢啲多餘指令洗去

呢D咁嘅故仔要嘅可以作好多

"立法會議員唔係審議法例咩?
點解會叫人圍立法會逼政府撤回議案嘅?"

"老師唔係教導學生知識咩?
點解老師會鼓勵學生罷課嘅?"

樓主嘅故仔我只睇到6個字: 養不教 父之過

傳:鄰居小朋友問佢娘親點解示威黑衣人話屌佢老母?這種說話只曾聽過學校的老師、校長講過!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 09:49 AM 發表

我個仔都係讀國際學校,ESF 係有教中文既

仲有如果你真係有小朋友你係應該教佢分咩係啱咩係錯,我同小朋友一齊睇新聞台佢問我 why do the police shoot? Are they the bad guys? 我答佢,因為呢班示威人示表達示求本來係好和平但有一陪份人沖出馬路或想沖入立法會所以警察要制止。跟著佢就話係呢班人唔啱 and he said very angrily, you shouldn’t be blocking the road!!!!!

你作為一個大人係應該教佢一個正確有思考的方向,而唔係將你自己既想法灌輸比佢,唔怪得宜家年青人甘扁激!就係因為怕左你地所以我同身邊好多朋友黎緊要移民,是非黑白全部錯哂

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 09:49 AM 發表

有架, 英文版老夫子叫Master Q,商務有得賣㗎

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 sniderayy 於 2019-6-24 10:09 AM 發表

我個仔都係讀國際學校,ESF 係有教中文既

仲有如果你真係有小朋友你係應該教佢分咩係啱咩係錯,我同小朋友一齊睇新聞台佢問我 why do the police shoot? Are they the bad guys? 我答佢,因為呢班示威人示表達示求本來係好和平但有一陪份人沖出馬路或想沖入立法會所以警察要制止。跟著佢就話係呢班人唔啱 and he said very angrily, you ...
但係仔仔又問我,點解台灣太陽花學運期間,台灣警方只是用水車射向人群,唔會用布袋彈同催淚彈掟民眾,佢又問係咪因為台灣有民主,所以警察會咁善良,我都唔知點答

係保護市民,唔係保護暴徒! 咁都唔識答?!點做人父母呀?!😧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]