• 瀏覽: 96,744
  • 回覆: 878
  • 追帖: 3
+35
引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 11:10 AM 發表

咁點解前排有一班台灣人係西班牙犯咗法,係西班牙用電話詐騙大陸人,都會送晒去大陸審判嘅,班台灣人又唔係係大陸犯法
建制訂&飯聞, 都系按照中央劇本做野, 一步步落實京管治港

引用:
原帖由 bossini888 於 2019-6-24 10:34 AM 發表
暴徒掟磚先,警察自衞,死蠢
掟催淚彈黎自衛,唔係呱

哦...係丫...香港好危險...有無本事帶佢離開呢個危險地?去美國囉...民主國家...除左對黑人、黃種人差啲啲之外...都唔錯嘅...

引用:
原帖由 ttyiu 於 2019-6-24 10:30 AM 發表

你個仔有無問你點解嫁臭鬼啊 係未所有香港男人都係仆街
佢知我鐘意食外國製香腸,所以無問我呢個問題

保護市民唔係保護搞事暴徒,造搖當新聞。

,芳
引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 11:08 AM 發表

咁如果係街市有兩個師奶嘈交打交,警察會唔會當佢地係暴徒,一個催淚彈掟過去架
唔會,不過兩個師奶嘈交打交,勸極都唔停,又有人身傷害,警方經現場環境評估後是可以對天開槍示警

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 11:02 AM 發表

就算示威人士向警察掟磚,警察大可以執起舊磚掟返示威人士,無需掟催淚彈咁殘忍
唔清楚你智力水平
請問你俾磚/鐵枝掟中傷害大D定催淚彈殺傷力大D?
請問你一個人俾幾十/百幾人圍住掟, 你有幾多隻手嚟執起D磚掟返去?
請問你戴晒口罩/眼罩/頭盔....等, 催淚彈對你嘅影響有幾大?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-6-24 11:05 AM 發表

呢個真係王澤先生畫的?佢唔怕俾某班人批鬥?
擺明修圖啦

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-6-24 11:05 AM 發表

呢個真係王澤先生畫的?佢唔怕俾某班人批鬥?
真㗎, 我記得我細個睇過呢個故事

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-6-24 11:14 AM 發表

因為他們在西班牙打電話去大陸騙人,就好在大陸有引導條例,否則台灣騙徒回台灣又可立即去夜總會叫雞.
咁如果逃犯條例通過,香港人係香港上網詐騙大陸人,係咪都可以引渡去大陸,好得人驚

你的意思是犯了法的人應該逍遙法外?

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2019-6-24 11:17 AM 發表

唔清楚你智力水平
請問你俾磚/鐵枝掟中傷害大D定催淚彈殺傷力大D?
請問你一個人俾幾十/百幾人圍住掟, 你有幾多隻手嚟執起D磚掟返去?
請問你戴晒口罩/眼罩/頭盔....等, 催淚彈對你嘅影響有幾大? ...
警察識得千手觀音或者乾坤大攞移,新功能!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 08:58 AM 發表
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人 ...
如果係美國,一早開槍掃射,香港警隊其實已好克制,好偉大架啦

引用:
原帖由 behappy1997 於 2019-6-24 10:29 發表

呢D就係老師嘅問題,不管國際學校或者香港傳統學校都一樣。老師灌輸洗腦學生,要學生接受老師的意向。 老師沒有公平地提出反對意見。什麼叫極權國家,中國是極權國家嗎?“李家超:中國司法獨立排全球前1/3 回應人權尾6 稱歐美亦交犯到排名較後國”。中國的司法就不可靠了嗎?如果今天說中國就是極權國家那肯定是洗腦。這些就是為什麼年輕人腦袋的東西。
其實我很想很想知道老師是如何教導 ...
前一排有段片好多Facebook 同what’s app 群都有傳出黎,係一個通識教師做既所謂送中條例懶人包,我睇完已經同朋友講難怪d學生中哂毒撞哂邪咁!條友講d野偏到乜咁仲要喺度扮中立!
成段片個通識教師反駁政府方案既論點就係佢唔信中共,中共可以屈你,政府會幫中共屈你等等,都痴Q線,d人仲話佢分析得好好!即係原來敎師可以將自己既立場教學生?咁d學生點學分析?如果個學生既睇法同教師相反,咁佢呢科會拎到幾分呢??

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 09:49 AM 發表

佢讀國際學校,唔識睇中文架,有冇英文版老夫子??
咁呢d係你做父母的責任,香港警察係保護良好巿民,當一個警察被人襲擊就有權保護自己,如果閣下被人襲擊會任人打?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]