• 瀏覽: 96,741
  • 回覆: 878
  • 追帖: 3
+35
引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 08:58 AM 發表
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人 ...
你送佢一程麻!要你個仔咁痛苦,點做人父母?識生唔識教?落地獄啦

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 10:20 AM 發表

但係仔仔又問我,點解台灣太陽花學運期間,台灣警方只是用水車射向人群,唔會用布袋彈同催淚彈掟民眾,佢又問係咪因為台灣有民主,所以警察會咁善良,我都唔知點答 ...
你個仔定你問呀! 創作力幾好! 現實生活連女友分分鐘都冇, 何來仔

掟回磚頭絶對係暴徒一般做法,
警方切記勿跟!
已經發展到暴力掟磚程況,
最文明又有効做法就係用催淚彈。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 08:58 AM 發表
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人 ...
你又講大話
冇治安
你含家被侵犯
仆街
你個死人仔被人亂搶掃射
白頭人送黑頭人

Tell your kids those are not any citizen. They are rioters.

引用:
原帖由 JOEYU 於 2019-6-24 10:53 AM 發表
咁你作為家長就應該解釋比佢聽,呢班係暴徒,因為衝擊警方防線,警方舉旗警告無效就清場
咁如果係街市有兩個師奶嘈交打交,警察會唔會當佢地係暴徒,一個催淚彈掟過去架

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-24 09:38 AM 發表
叫你個仔仔睇老夫子啦,是非分明好多。

王澤預知未來

引用:
原帖由 Cire 於 2019-6-24 10:51 AM 發表

1 因該果班人犯左法,警察保護奉公守法既市民。
2. 係中國犯左法既人,經香港法庭同意再加上違反特定法例,先會交回中國審理。

呢兩條問題有幾難答 ...
咁點解前排有一班台灣人係西班牙犯咗法,係西班牙用電話詐騙大陸人,都會送晒去大陸審判嘅,班台灣人又唔係係大陸犯法

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 10:20 AM 發表

但係仔仔又問我,點解台灣太陽花學運期間,台灣警方只是用水車射向人群,唔會用布袋彈同催淚彈掟民眾,佢又問係咪因為台灣有民主,所以警察會咁善良,我都唔知點答 ...
林鄭吾會叫人返屋企做愛發電蔡英文會美國系民主大國一樣賊性難改

引用:
咁撚簡單都唔識答,一句講曬嗰啲係暴徒咪得囉on9。

我個仔問我點解會有啲樓主咁on X 嘅人, 我都唔知點答佢

其實係因為你自己對事情已有定性和立場,所以就答唔到。你問支持政府嘅人,睇下識唔識答。其實香港很多罪犯都是香港市民,做壞事打警察當然要處罰。

引用:
你答仔仔,爹親娘親都不及泛民親,香港獨立萬歲。咁就得。加油訓練你仔仔接黃'痴峯棒。香港需要你

引用:
因為槍同催淚彈用黎掟示威者及暴徒
政府要立法將犯了罪的香港人引渡中國坐監

不過下世唔好再做香港人都好既,你同佢快d sing hallelujah to the lord,  等天主到時判決上天堂啦 (呀,聖經冇講人有下世)

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 11:10 AM 發表

咁點解前排有一班台灣人係西班牙犯咗法,係西班牙用電話詐騙大陸人,都會送晒去大陸審判嘅,班台灣人又唔係係大陸犯法
因為他們在西班牙打電話去大陸騙人,就好在大陸有引導條例,否則台灣騙徒回台灣又可立即去夜總會叫雞.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]