• 瀏覽: 96,746
  • 回覆: 878
  • 追帖: 3
+35
引用:
原帖由 肥肥白白 於 2019-6-24 11:32 AM 發表

唔識教,送比網友幫你教啦!
我唔想個仔學中文,示威之後,對中國任何野都無晒信心

係啊,我個仔尋日都解決左北韓核問題。

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2019-6-24 10:07 AM 發表
呢D咁嘅故仔要嘅可以作好多

"立法會議員唔係審議法例咩?
點解會叫人圍立法會逼政府撤回議案嘅?"

"老師唔係教導學生知識咩?
點解老師會鼓勵學生罷課嘅?"

樓主嘅故仔我只睇到6個字: 養不教 父之過 ...
不嬲都話d人雙重標準 冇獨立思想

市民會掟磗架咩, 暴徒先會

引用:
原帖由 mazingerv1 於 2019-6-24 11:31 AM 發表

你話, 因為班學生市民攻擊警察, 非法禁錮D警察囉!
但係示威者無用催淚彈掟警察喎

引用:
原帖由 hin713 於 2019-6-24 11:35 AM 發表

想問果日有無人掟磚同掟鐵支呢,有無人沖向警局呢,無的話警察啋你都有味啦,你個仔有你呢個阿爸,真系三生有幸啦
警察咪保護我地D良好市民囉,對暴徒係要打

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 08:58 AM 發表
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人 ...

所以嘛
呢個世界邊有暴徒
所有暴徒,都系市民
所以,你比人丟磚系好正常
因為市民有丟磚的權力
你記得同你阿仔講
丟磚系合法
丟死人都無問題

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 08:58 AM 發表
仔仔問點解係電視會見到啲警察叔叔用槍射市民,又用催淚彈掟市民,佢仲話大個咗一定唔會做警察,佢又話乜法例唔係用黎保障香港市民嘅咩,點解政府要立法將香港人送去極權國家坐監,我真係唔知點答佢,唯有叫佢下世投胎唔好再做香港人 ...
睇嚟又多一個小喪屍會誕生

引用:
原帖由 tsw3f 於 2019-6-24 10:20 AM 發表

好彩你個仔無問點解警察會拉強奸犯,偷竊犯,殺人犯,警察唔係要保護呢d市民咩,佢地都係普通人
樓主仲以爲自己出呢個帖出得好高明,可以曲線貶低香港警察

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 10:20 AM 發表

但係仔仔又問我,點解台灣太陽花學運期間,台灣警方只是用水車射向人群,唔會用布袋彈同催淚彈掟民眾,佢又問係咪因為台灣有民主,所以警察會咁善良,我都唔知點答 ...
如果你俾仔仔睇左喺立法會嗰度,警察被暴力群眾掟磚插鐵枝,而警察用左催淚彈和胡椒噴務都無用(因為示威者戴哂眼罩口罩),仍被打至退入立法會,最後先至出動布袋槍。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-6-24 11:39 AM 發表

我唔想個仔學中文,示威之後,對中國任何野都無晒信心
你用緊乜野文字呀,柒頭!!

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-24 09:38 AM 發表
叫你個仔仔睇老夫子啦,是非分明好多。

ha ha....ha
thumbs up to 老夫子

對付破壞秩序嘅暴徒就是保護市民啦,你唔知點答嘅點在哪?!?

引用:
你答,警察係無用的,你以後遇事自己搞掂,唔好信警察,知唔知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]