• 瀏覽: 10,976
  • 回覆: 76
原來又係外資公司黎架。
中共國到底有乜係自己。
果然係一個全球人工收入排第76嘅第三世界發展中國家。

阿周之腥,乜乜之陰又作假造謠

關左大陸生產綫,放棄大陸市場,回台灣生產,夠養台灣好多人。

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-6-24 07:34 AM 發表
世界最大單車製造商捷安特表示,該公司去年就已經留意到中國製造和供應全球的時代已經結束。這家台灣公司早在去年9月美國總統特朗普揚言對中國加徵關稅之際就嚴肅看待加徵關稅後果,開始把美國訂單的生產由中國大陸轉回台灣,並在去年底關閉一間中國工廠。

中國經濟崩 ...
Yup, trend.

台企快啲走 中國強大唔需要你地

引用:
原帖由 superman_d 於 2019-6-24 08:15 AM 發表
台企快啲走 中國強大唔需要你地
因為最刻薄

又崩潰...
幾十年來, 有邊一年尾國沒唱中國崩潰.

大陸人轉晒電動單車了。我都想買架來玩,衰在香港法例落後,電動單車居然犯法。笑大人個口。

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-6-24 09:11 AM 發表
又崩潰...
幾十年來, 有邊一年尾國沒唱中國崩潰.
X 2
睇泥美國崩潰會快D

引用:
原帖由 o_0 於 2019-6-24 09:13 AM 發表
大陸人轉晒電動單車了。我都想買架來玩,衰在香港法例落後,電動單車居然犯法。笑大人個口。
多得d撚様係行人路爆沖...

台灣giant大部份廠房都是代工,世界潮流都唔腳踏單車代步,台灣兩大代工單車廠好快就消失在大陸 只可生存在台灣地區一個小小的民進黨控制下的奴才生存,講法冶無法無天,剎人不追究,阿扁貪贓枉法可以保外就醫,呆民四出世界各地電話詐騙途返台灣就不起訴有法律保障的軍公教退休金可以任意去強行修改,早前騙市民無核家園哈哈哈哈蔡一上場哈哈哈當無講過 連省長都詐騙全島人民 看來呆民都是詐騙高手四出詐騙

中國製造唔再低價低利潤的商品
引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-6-24 07:34 AM 發表
世界最大單車製造商捷安特表示,該公司去年就已經留意到中國製造和供應全球的時代已經結束。這家台灣公司早在去年9月美國總統特朗普揚言對中國加徵關稅之際就嚴肅看待加徵關稅後果,開始把美國訂單的生產由中國大陸轉回台灣,並在去年底關閉一間中國工廠。

中國經濟崩 ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]