• 瀏覽: 11,866
  • 回覆: 69
+5
引用:
原帖由 30678426 於 2019-6-23 06:39 PM 發表

外國?邊度有
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/禁蒙面法

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-6-23 03:19 PM 發表
港府強推《逃犯條例》修訂二讀草案,市民連續兩周日大遊行抗惡法,警方於6月9日出動大批警力清場,其中包括「速龍小隊」和普通警員,惟當時普遍警員均未有展示警員編號,令市民對警員濫用暴力投訴無門,上周四發生包圍警總事件,示威者曾要求在場便衣警員出示委任證,但不獲理會。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190623/720pix/15 ...
Dllm
有一日警察係金鐘地鐵站外面搜身
你班走狗又唔跟足程序合作?
警方叫你班L樣唔好衝擊你唔聽
叫你地乖乖排隊拿身份證出黎你唔拿?
點L知你係咪美國派過黎啲間諜

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-6-23 03:42 PM 發表
大少奶大前日同兩位青年吹水~佢地話612有police講普通話叫佢地行果邊~特9你個死pok kai安排左江派咩人入警隊??
即係話果D 唔係差佬黎...簡單.

引用:
原帖由 亞洲冠軍中國 於 2019-6-23 11:16 PM 發表

2019年6月23日緊急呼籲
致特首閣下的聯署信:
我們是一群愛護香港,多年來為公眾服務的人士,自本月十四日作出緊急呼籲後,香港的情況令人憂心忡忡,故再聯署,懇請  閣下盡快回應以下訴求,令社會回復正常運作。
(一)立即公布撤回法案
政府仍未撤回《2019年逃犯及刑事事宜相互法律協助法例 (修訂)條例草案 (下稱“法案”):「暫緩」不是撤回。只是取消恢復二讀辯論 ...
下次差佬叫SNIPER 黎對準果D滈事既人打顏色彈...

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-6-23 03:28 PM 發表

right!!!
連香港電台都幫市民????
乜講出事實叫幫?笑死

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-6-23 03:29 PM 發表
警方一直都有定時教人分, 驚有人黃袍加身, 宣布獨立, 然後冒警
但依家建制人先冒警

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-6-23 05:14 PM 發表

差佬可以即場拘捕市民,市民唔可以拘捕差佬
市民唔可以拘捕差佬???
不如每人派支槍俾你好唔好?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]