• 瀏覽: 5,426
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
+4
美國為咗維護一己響全球o既霸權地位,近呢幾年不惜響全球各地打住"民主"、"自由"、"人權"等旗幟,大搞"顏色革命",響o個o的地方扶植只聽命於美國o既傀儡領導人,o黎維護美國o既霸權。香港亦係其中一個畀美國搞o既對象。

Kai Fong有樣o野唔明,如果美國響全球搞極"顏色革命"都唔成功,會唔會出動終極一招--不惜盡地一舖,大洗金錢,耗盡一國軍力資源,都要向美國o既敵對地方直接出兵打仗,但求將佢o地o既"眼中釘"推翻,並將敵對國家吞併入美國領土,就算成本高昂,對象國家葬身戰火,都在所不計呢?

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
打條梯咩,派狗吠同玩制裁已經是老尾的常規大殺傷力武器!!

The U.S. government has spent a staggering $1.46 trillion on wars abroad since September 11, 2001, according to the Department of Defense’s (DoD) periodical “Cost of War” report. As International Business Times reports, this amounts to $250 million a day for 16 years consecutively.
https://youtu.be/GelSvONDM-I

咁多時間應預備老鎂反枱

吓?美國佬會在乎革命成功嗎?「革命」二字完全誤導了你,美國佬真正在做的是播亂,達到其社會分化,長期陷入動亂就已經達標,如令內奸成功奪權,通過一些有利美國的法律,咁就係超額完成。

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2019-6-23 02:21 PM 發表
美國為咗維護一己響全球o既霸權地位,近呢幾年不惜響全球各地打住"民主"、"自由"、"人權"等旗幟,大搞"顏色革命",響o個o的地方扶植只聽命於美國o既傀儡領導人,o黎維護美國o既霸權。香港亦係其中一個畀美國搞o既對象。

Kai Fong有樣o野唔明,如果美國響全球搞極"顏色革命"都唔成功,會唔會出動終極一招--不惜盡地一舖,大洗金錢,耗盡一國軍力資源,都要向美國o既敵對地方直接出兵打仗,但求 ...
要看對象是誰。邪惡美國只會欺弱怕強。

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2019-6-23 02:21 PM 發表

Kai Fong有樣o野唔明,如果美國響全球搞極"顏色革命"都唔成功,會唔會出動終極一招--不惜盡地一舖,大洗金錢,耗盡一國軍力資源,都要向美國o既敵對地方直接出兵打仗,但求 ...
美國沒有打全世界的能力

最重要除了軍事上影響
佢地可以通過金融搵錢
將消息炒上炒落,搵錢最
重要,唔搵錢駛咩攪咁多嘢

天下不亂,誰買美元美債
美國如何能空手入白刃,坐著用長臂控制世界去供養這世界寄生蟲

顏色革命、派狗吠同玩制裁是維持全球美債需求的工具

也是最低成本的工具。

選舉前打不打要服從選舉需要,選舉后什么時間打要看什么時候空到個市。

癲普是個多次破產的富商,一切都以撈錢,占奪利益出發,決不會老老實實做事,更不會放過濫權奪財的機會。

唔會
美國佬最重視前戲,要交到足先到主角出場
早幾日伊朗射擊落全鷹無人機,正想出兵時發覺前戲不足,只好吞返啖氣落肚。

引用:
原帖由 SAM1628 於 2019-6-23 07:06 PM 發表
乜嘢叫做『直接打使』?
搞錯咗, 係打仗先啱。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]