• 瀏覽: 42,383
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 光輝歲月流流長 於 2019-6-23 12:23 PM 發表
以下為貌似大約50-55歲師奶的真實對話,只寫重點
1. 今日無遊行? 七一先遊呀麻
2. 支持佢遊行表達,但唔好搞到普通人啦
3. 淨係佢地覺得係真既先係真,其他真既都唔係真,洗腦好成功
4. 我好中立,但佢地搞到我好反感

務實理性政治冷感,代表沉默的大多數真正香港人的感覺 ...
請不要再自欺欺人了,最新民調顯示而家大部份市民都企係泛民個邊

引用:
原帖由 leetinsee 於 2019-6-23 01:50 PM 發表

又做假數,哈哈🤣
一句話人做假數就可以否定哂人地成個民調,只問立場不問事實證據,
咁你地同你地口中講既暴徒有咩分別

引用:
原帖由 波濤笨拙的主席 於 2019-6-23 02:03 PM 發表
呢D先係市民,唔係民陣作果堆200萬人
你係咪又想話民調係老作?

引用:
原帖由 波濤笨拙的主席 於 2019-6-23 02:05 PM 發表
民調635名市民
無統計學常識
你知唔知人地美國總統選舉民調都只係訪問千幾人左右(美國有三億幾人)
https://en.wikipedia.org/wiki/Na ... esidential_election

引用:
原帖由 alades123456 於 2019-6-23 02:10 PM 發表
民調係真,泛民就唔會唔夠票次次出黎乞票啦。選舉結果先至係真。
事實是每次選舉結果都同民調結果相差不遠
唔接受民調結果只會用錯策略令選舉結果更慘烈

引用:
原帖由 daimonster 於 2019-6-23 02:27 PM 發表

做過呢D問卷嘅都知, 你一答支持修例已經Fault左你”多謝你嘅參與”, 吾入受訪者之列, 比曬D題目flow我就信....

Figure won’t lie, but liar can figure.
證據?你話係就係?
仲有佢之前都有一直做開逃犯條例民調,之前既民意係無咁一邊倒

https://news.mingpao.com/pns/要聞/ ... -近半人反對-若有港人港審-逾半人支持

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]