• 瀏覽: 44,830
  • 回覆: 284
  • 追帖: 1
+15
港人「反送中」運動引起國際關注,外國傳媒連日緊貼局勢分析事態發展,美國《華盛頓郵報》有分析認為,香港特首林鄭月娥上任以來「只顧取悅北京」,現在卻不只激起民憤,北京可能更加憤怒,有專家更指出,中共「不太會原諒」,估計林鄭未來政途黯淡。...

佢會唔會坐監?

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20190623/59745401

皇國興廢在此一戰
各員一層奮勵努力
一切等皇上批示   

小弟得知小道消息,搞局既係地產及鄉親,要反既係明日大嶼計劃,計劃一落實,政府就唔會用高價同佢地收地,班地主就見財化水,成個庫房幾萬億落唔到袋!所以佢地最終係要拉林鄭下台,或起麻令政府弱到不能推任何計劃 

擔心北京唔放過林鄭,不如擔心下北京第二時點對你班扑街。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 漆哥 於 2019-6-23 10:26 AM 發表
小弟得知小道消息,搞局既係地產及鄉親,要反既係明日大嶼計劃,計劃一落實,政府就唔會用高價同佢地收地,班地主就見財化水,成個庫房幾萬億落唔到袋!所以佢地最終係要拉林鄭下台,或起麻令政府弱到不能推任何計劃 ...
但香港政府啲錢唔係俾佢地
都係會俾大陸嘅企業
點都唔會俾香港人

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-23 10:25 AM 發表
一切等皇上批示   
估計會被發放一帶一路中亞五國對付恐佈份子,發揮其好打得強項!

引用:
原帖由 willy222 於 2019-6-23 10:30 AM 發表
擔心北京唔放過林鄭,不如擔心下北京第二時點對你班扑街。
會送去新疆?

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-23 10:25 AM 發表
一切等皇上批示   
估計佢而家最想辭職走佬返英國
但中共又唔接受佢辭職

可能大灣區這個大project冇佢份。   

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2019-6-23 10:17 AM 發表
港人「反送中」運動引起國際關注,外國傳媒連日緊貼局勢分析事態發展,美國《華盛頓郵報》有分析認為,香港特首林鄭月娥上任以來「只顧取悅北京」,現在卻不只激起民憤,北京可能更加憤怒,有專家更指出,中共「不太會原諒」,估計林鄭未來政途黯淡。...

https://static.appledaily.hk/ima ... pix/1561210343_d911 ...
HK知各政論話佢禍港廿至四十年…………呢舖連同文賤恭亂一次過出賣八百萭巿民…………

之前話天堂留左位,而家要落地獄啦,真係一念天堂一念地獄

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-23 10:38 AM 發表
可能大灣區這個大project冇佢份。   
大灣區估計係由深圳市作主導

毒果fake news forever

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]