• 瀏覽: 44,827
  • 回覆: 284
  • 追帖: 1
+15
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 川普愛金正恩 於 2019-6-23 12:01 PM 發表

逃犯條例通過後,基本法保障港人的人權、財産就被破壞,中共可以捉香港一些異見人士回大陸,再充公香港資産,到時港人敢講真話嗎,到時社會似大陸

重點:係充公香港財產呀! ...
妖言惑眾, 你講呢啲嘢只不過顯示你自己嘅無知

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2019-6-23 10:34 AM 發表

估計佢而家最想辭職走佬返英國
但中共又唔接受佢辭職
呢句真

阿爺:「你想辭職?執完d蘇州屎先,到時再來北京跪,聽候皇上發落」

北京幾時來一場港式64
班垃圾真係好L麻9煩。

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-6-23 10:26 AM 發表
小弟得知小道消息,搞局既係地產及鄉親,要反既係明日大嶼計劃,計劃一落實,政府就唔會用高價同佢地收地,班地主就見財化水,成個庫房幾萬億落唔到袋!所以佢地最終係要拉林鄭下台,或起麻令政府弱到不能推任何計劃  ...
地產霸權

一於換葉留👍

白痴先會信華盛頓郵報

引用:
原帖由 paul-lo 於 2019-6-23 10:56 AM 發表
身邊好多友人都覺得,林鄭因時勢易,被迫勉為其難延遲退休接手這燙手山芋,早早咬長糧疏疏乎乎好過,現在想退又會被人質疑,局住死頂; 當初上面推她壓鎮原意想憑她圓滑處事,令香港社會和諧,少一層顧慮;可惜連爺爺都低估形勢,反對派龐大靠山不妥協,下一招覺得爺爺會出手很重,亦顧不得塘邊鶴的叫囂了! ...
林鄭從來都唔係圓滑嘅人,中央唔會唔知嘅。

生果講大陸消息點解會有人信🤔

我想北京泒京官同解放軍嚟香港 親蜜一下班港獨份子..
引用:
原帖由 willy222 於 2019-6-23 10:30 AM 發表
擔心北京唔放過林鄭,不如擔心下北京第二時點對你班扑街。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]