註冊 登入

[其 他 討 論] 想問各位師兄,關於班學生暴徒

引用:
原帖由 tutu123 於 2019-6-24 02:03 AM 發表

班女喺現場係蒙面, 但佢地到現場之前, 總有未蒙面嘅時候。佢地搭地鐵巴士到金鐘時, 肯定唔會蒙著面搭車。只要睇返cctv片段回帶逐個捉, 總會搵到。但問題係, 警察冇咁多時間同人手去睇片捉全部人, 只會揀重點人物去捉 ...
仲有個問題係,甘總有D感冒既女人,甘拒咪棧擾亂警方執法?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 rocky79 於 2019-6-22 12:34 AM 發表

你說得對,真係好恐怖
ON 能 9
你上堂 叫老師早晨/午安點叫GA ? 叫SIR/MISS/老師, 有無叫名AR
在堂上 老師會吾會叫X同學呢 ? 叫你個名AR ON9

白衫D警察都無NUMBER啦! 咁你快D告9D英國佬,因為這是傳承自英國的

引用:
原帖由 山葵包 於 2019-6-24 08:37 PM 發表

甘當,班犯法女人有50個,我想問你,拉不拉得哂甘多個?
我好奇, 樓主你是否其中一名口罩黑衣人, 現在開始震了?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-4 08:47 PM 發表

ON 能 9
你上堂 叫老師早晨/午安點叫GA ? 叫SIR/MISS/老師, 有無叫名AR
在堂上 老師會吾會叫X同學呢 ? 叫你個名AR ON9

白衫D警察都無NUMBER啦! 咁你快D告9D英國佬,因為這是傳承自英國的 ...
我叫Sir, miss, 老師
但係我同時知佢地全名

白衫唔出number,但可以問佢咩警署,姓咩

速龍冇一樣嘢可以認到

引用:
原帖由 rocky79 於 2019-7-4 09:19 PM 發表

但係我同時知佢地全名

速龍冇一樣嘢可以認到
咁你快D告9D英國佬, 重等, 等運到AR

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-4 09:40 PM 發表

速龍關英國事?
速龍係外國勢力?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rocky79 於 2019-7-4 09:19 PM 發表

但係我同時知佢地全名

速龍冇一樣嘢可以認到
你有無好有禮貌咁問D速龍SIR佢咩警署,姓咩
有就吾該POST條片給大家. OK

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-4 10:53 PM 發表 

你有無好有禮貌咁問D速龍SIR佢咩警署,姓咩
有就吾該POST條片給大家. OK
立法會議員張超雄、許智峯追問下在場警官拒回應速龍小隊無編號
https://youtu.be/XpxXxJFdoQg

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-4 09:40 PM 發表

片尾講英國西班牙呢種特別隊伍都有編號

而且速龍小隊係2014年成立,回歸後17年,隸屬於香港警務處行動處行動部警察機動部隊總部
仲關英國事?

https://video.fhkg3-2.fna.fbcdn. ... 42d&oe=5D1E4049

[ quote]原帖由 rocky79 於 2019-7-4 11:25 PM 發表

https://youtu.be/XpxXxJFdoQg [/quote]

D黃色議員問D吾系速龍小隊的警察, 9吾答8

好明顯D黃色議員刻意企在中間, 搏見報, 阻礙警方工作LAW, 協助D示威者撈政治籌碼 .

引用:
原帖由 rocky79 於 2019-7-4 11:41 PM 發表

片尾講英國西班牙呢種特別隊伍都有編號

而且速龍小隊係2014年成立,回歸後17年,隸屬於香港警務處行動處行動部警察機動部隊總部
仲關英國事?

https://video.fhkg3-2.fna.fbcdn.net/v/t42.9040-2/65263103_698919680563925_3893023743676514304_n.mp4?_nc_cat=106&efg=eyJybHIi ...
你有冇常識架, 速龍小隊前身係飛虎隊, 英治時期一直都係冇編號在制服上, 2014後 部份PTU加入機場特警組反恐特勤隊特別任務連,成立速龍小隊........

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-5 12:16 PM 發表

你有冇常識架, 速龍小隊前身係飛虎隊, 英治時期一直都係冇編號在制服上, 2014後 部份PTU加入機場特警組、反恐特勤隊及特別任務連,成立速龍小隊........ ...
飛虎隊冇編號係因為佢地做反恐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rocky79 於 2019-6-22 12:34 AM 發表

你說得對,真係好恐怖
為咗打人

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeeBeeAaa 於 2019-7-5 12:04 PM 發表

[ quote]原帖由 rocky79 於 2019-7-4 11:25 PM 發表https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif

https://youtu.be/XpxXxJFdoQg
D黃色議員問D吾系速龍小隊的警察, 9吾答8

好明顯 ... [/quote]

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。