• 瀏覽: 21,353
  • 回覆: 110
+5
香港特區政府擬修訂《逃犯條例》遭到大批香港市民的反對,已引發了6月9日與6月16日兩次反修例大遊行,以及6月12日於金鐘政府總部外的示威行動,最後警方與示威者爆發了衝突並演變成流血事件。事後,警方被質疑濫用暴力,但亦有支持警方有效執法的聲音。於周星馳電影《少林足球》入面飾演四師兄小龍一角而為人熟識的陳國坤,就站在支持香港警察的一方。連日來他都有於他的facebook出post發文力撐警隊,又大鬧示威者是暴徒抵打,更激動到爆晒粗。
陳國坤在facebook上的撐警留言包括有:「緊喺打X你啦,幾百人圍住啲警察你唔X放出嚟,XX!暴徒呀」、「乜X嘢世界,痴X線,支持香港警察,和平抗議無問題,但暴徒一個都唔好X放過」、「香港警察對這些鼠輩千萬不要留手」。對於日前墜樓喪生的反修例黃衣男是遭人利用,陳國坤就表示:「烈士......代表不顧家人感受,放棄關心你嘅人的愛、期望!我X唔信他們想你以死作代價.....R.I.P., 利用你的人希望他們早日與你相見」。
而6月16日大遊行當日有一幕是示威者的人潮自發開路給救護車,畫面猶如聖經中摩西分隔紅海的情形,有關短片在網上瘋傳,就連日本網民都大為驚嘆和讚美。陳國坤見到這個情景就話:「唉,和平抗議係好事,但一日到黑,外國……外國,鬼佬養你哋咩,我XXXX我哋喺香港人呀死鬼佬!假紳士,僞君子,我都唔想太激進,但香港就係自由城市,我有我發言權,分乜X嘢紅海jer……好自豪咩,原本救護車係應該行70km/h,依家喺個紅海裡面行2、30km/h.....救人呀!刻不容緩架....唉」大唱反調批評示威者阻礙救援。
陳國坤的言論惹來大批網民的圍剿和攻擊,紛紛留言甚至在討論區開Post鬧爆他。他於昨日在facebook post了一張寫上:「請停止惡毒留言,彼此未必同一立場,但大家都應該保留人性和良知」的圖片。他亦於今日下午留言表示:「大家努力維護自由,而且又咁X團結,言論自由呀,我係X暴徙(徒)呀X頭,自己對號入座咁X蠢都有嘅!夠薑面對面X,留言無X用㗎。」

撐陳國坤, 終於有人出來講人話

新聞來源連結:
https://hk.celebrity.yahoo.com/逃犯條例-陳國坤撐警隊對-暴徒-不手軟-個都唔好放過-080036643.html

公民黨用難民搞亂香港
楊岳橋指免遣反聲請申請數字已下降約三成,反映難民問題並非日趨嚴重,就算現時機制有不足及漏洞,也不能斷言所有申請者也是濫用制度,促增撥資源處理難民問題
Fully support HK Police!

附件

1.jpg(68.21 KB)

2.jpg(74.51 KB)

3.jpg(56.44 KB)

4.jpg(119.38 KB)

樣似兼曾經有意被打造成李小龍
發表言論期間如果人氣有李小龍一半就好

引用:
原帖由 clay0489 於 2019-6-21 02:29 PM 發表
黃痴瘋 在獄中閉關60天 煽動神功 已練成

今天開始親自帶隊

誓奪 黃衛兵 武林至尊之位

原本佢先前 係 黃衛兵 主帥,而家個 帥位 俾人搶咗,痴瘋梗係心有不甘架啦!! 
 一出獄,仲唔吹雞做啲嘢俾 金主 睇咩 !!!

咁正氣既公眾人物好少有

呢個係真漢子!

李小龍就是打漢姦的.
引用:
原帖由 聖利aaron 於 2019-6-21 02:34 PM 發表
樣似兼曾經有意被打造成李小龍
發表言論期間如果人氣有李小龍一半就好

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-21 02:38 PM 發表
李小龍就是打漢姦的.

漢奸政棍煽動作亂,背後政治獻金才會不斷壯大,得以長期得益。

撐, 又點? 叫佢吹雞, 搵200個支持者同班友打過嗎?

休班警幾時出動。

引用:
原帖由 clay0489 於 2019-6-21 02:29 PM 發表
真係諗唔能到咩理由唔支持.嚟緊既撐警集會,1定要將呢啲索求嚴正表達,申張正義,為差人爭取公道

引用:
只有智障至會支持成立獨檢會

掂呀小龍!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]