打印

[本港新聞評論] 雲海又有料爆

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-6-21 08:00 PM 關閉

雲海又有料爆 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
有件事想同大家講講,雖然我曾經要求過老人家可唔可以將警隊之間嘅錄音對話交俾我做證據,或者親身出嚟講兩句?可惜嘅係當事人覺得驚俾人起尾注而冇作出相關行動。我當然感到可惜因為有佢做證據嘅話警務處就冇反駁之餘地,咁我就將相關事件公開比大家聽聽:話說有一位老人家係香港警察前機動部隊成員,他一直有同舊同事聯絡,以及接觸現在警務處同事,相關人員清楚向他表示,6月12日那天行動,他們高層指示清楚只是前線警務人員要以「誘敵進攻」的方式,挑起示威者向他們攻擊情況以制造暴動的假象,即係話你見到一啲片段有幾個警察走埋去人羣就係製造俾人打嘅機會,然後就影個video俾大家話係暴動;整個假象係有預謀有指示命令去製造輿論!老人家知道這情況後感到非常憤怒,認為這樣做可能會犠牲警察的性命,他表示警隊內部非常憤怒但不敢言。另外,鎮壓暴動係故意用塑膠彈近距離直接打人,目的其實真係想打死人!老人家係透過我母校嘅舊同學將事件告訴我,希望我公諸於世!咁我都回應兩句啦!第一若果呢啲前警務人員肯出嚟做證、肯指責,效果相對會好好多,唔使等我轉述以為我作故仔。第二我聽到都好憤怒,但唔係因為會傷害到警察性命囉!而係會傷害到市民同學生嘅性命囉!老人家始終係警隊出身,同我諗法有啲唔同!第三一個出自警隊嘅老差骨都驚比自己警隊起尾注,咁我就明白呢個部門有幾黑暗!我相信若果呢個係命令可能會有白紙黑字文件,若果有人send到比我就好啦!

from 雲海fb

政府唔單只想攞市民命
要幫佢地打生打死既警員都想犠牲
真係好過份

新聞來源連結:
https://lih.kg/1243916



熱賣及精選
聽聞, 傳, 懷疑 犯民經常安排 一啲爛鬼經常搞事 搞暴動!


現有持貨股數(不定時更新):

回覆 引用 TOP

去食屎啦雲海


回覆 引用 TOP

雲海
出晒名 作家 



[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
雲海,你老婆依家同我含緊。


佢d外星人故仔呢,冇人聽喇?


引用:
原帖由 wwlcsm 於 2019-6-21 01:09 AM 發表

佢d外星人故仔呢,冇人聽喇?
佢之前好似中左風



回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MU@Lakers 於 2019-6-21 12:17 AM 發表

有件事想同大家講講,雖然我曾經要求過老人家可唔可以將警隊之間嘅錄音對話交俾我做證據,或者親身出嚟講兩句?可惜嘅係當事人覺得驚俾人起尾注而冇作出相關行動。我當然感到可惜因為有佢做證據嘅話警務處就冇反駁之餘地,咁我就將相關事件公開比大家聽聽:話說有一位老人家係香港警察前機動部隊成員,他一直有同舊同事聯絡,以及接觸現在警務處同事,相關人員清楚向他表示,6月12日那天行動,他們高層指示清楚只是前線警務人員 ...
呢啲咁嘅作文真係原創藝術嚟,只係睇住啲發生過嘅事,再以自己嘅觀點去作文章,講到點都得。事實上網絡就係一個咁嘅環境,任何人都可以虛構一個故事,當成事實。呢啲就係網絡釣魚技術,唔需要所有人都相信,但總有一啲儍瓜會毫無理由咁去相信,就已經足夠啦。
但無論點講,始終只係屬於創作文章,其實無乜實際價值。



回覆 引用 TOP

毒果妓者之流


唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
引用:
原帖由 青春的火花 於 2019-6-21 01:05 AM 發表

雲海
出晒名 作家 
雲海好有江湖地位
見過外星人同鬼
係美國太空總署識好多高層  仲知道911真相
先前急症入院可能或者估計係有特工想攪佢



回覆 引用 TOP

搞唔到民商大撕裂,就轉軑搞警民大撕裂


回覆 引用 TOP

乜9,咁掉磚都係警方引佢地掉?講野前用下個死人腦先


以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座

回覆 引用 TOP

作文, 呃埋自己😆


引用:
原帖由 shr000000 於 2019-6-21 04:03 AM 發表

作文, 呃埋自己😆
冇睇呢位作家寫乜,佢老豆嘥咗條精蟲。



回覆 引用 TOP

[隱藏]
 
點樣誘到班暴徒起磚既呢!?


回覆 引用 TOP

 22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
 




 


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。