• 瀏覽: 2,709
  • 回覆: 13
大家覺得香港還有希望嗎?
青年人: 已把仇恨中國和政府的種子深深地埋下, 衝擊批鬥就是硬道理
建制: 敗局已定
中產: 家庭分化, 社會動盪, 經濟下滑
政府 : 管冶為艱
香港 : 分化撕裂, 資金撤退, 優勢盡失

當然最大嬴家是泛民後面的美國

還有民陣

引用:
原帖由 sillysuie 於 2019-6-20 11:51 PM 發表
大家覺得香港還有希望嗎?
青年人: 已把仇恨中國和政府的種子深深地埋下, 衝擊批鬥就是硬道理
建制: 敗局已定
中產: 家庭分化, 社會動盪, 經濟下滑
政府 : 管冶為艱
香港 : 分化撕裂, 資金撤退, 優勢盡失

當然最大嬴家是泛民後面的美國 ...
明顯616後股市表現已經證明「反從中」係對經濟好好。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-21 03:04 發表

明顯616後股市表現已經證明「反從中」係對經濟好好。
乜唔係....中,美貿易戰降溫,中,美月底有計傾?
好心妳眼光放遠啲!自己戇居好喇,咪呃其他人!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-6-21 04:27 AM 發表

乜唔係....中,美貿易戰降溫,中,美月底有計傾?
好心妳眼光放遠啲!自己戇居好喇,咪呃其他人!
大部分嘅商會都反對「送中條例」,事實勝於雄辯。

但犯聞貪勝不知輸,越搞越過火,大搞白色恐怖,會令市民反彈.....

反而美國佬真係背後大贏家.....

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-21 07:11 發表

大部分嘅商會都反對「送中條例」,事實勝於雄辯。
你咪轉移視線喇!

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-6-21 08:04 AM 發表

你咪轉移視線喇!
邊個轉移視線?事實就係616之後股市上升。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-21 08:07 發表

邊個轉移視線?事實就係616之後股市上升。
無人否認個市係升咗!但原因非妳所言!
你啲語言偽術收起吧!未夠班!

傳統泛民都已成為輸家。
而家崛起嘅大學生團夥同本土派等先係贏家。泛民頭頭只係呢班人嘅代言人,同幫佢哋打掩護。

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-6-21 08:12 AM 發表

無人否認個市係升咗!但原因非妳所言!
你啲語言偽術收起吧!未夠班!
股市升跌通常都唔係單一原因。林鄭無限期暫緩「送中條例」絕對係升市原因其中之一。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-6-21 08:14 發表

股市升跌通常都唔係單一原因。林鄭無限期暫緩「送中條例」絕對係升市原因其中之一。
好嘢喎,咁識諗嘢,真係點到你唔......服!
乜都係妳講晒,真式係公?你贏,字?又係妳贏!

團結咗喎,好多淺藍都轉軚支持反送中,喺啲深藍冥頑不靈

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-6-21 08:12 AM 發表
傳統泛民都已成為輸家。
而家崛起嘅大學生團夥同本土派等先係贏家。泛民頭頭只係呢班人嘅代言人,同幫佢哋打掩護。
癲狗係網台係咁讚班仆街
為自己再選增加籌碼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]