• 瀏覽: 104,521
  • 回覆: 561
  • 追帖: 11
+53
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-20 03:18 PM 發表

昨日(19日),一段外媒BBC上周三的新聞片段在網上瘋傳,外國記者在資訊科技界議員莫乃光的帶領下,得以從立法會大樓高層拍到當日的情況。記者指出,示威者試圖闖入立法會,警方完全退到大樓的主要出入口內。片中莫乃光批評政府「不負責任」,但 ...
漢干大能把,走去老美揾議員佢D咪係攞

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-20 03:37 PM 發表

如果你認四字詞語係逐隻字解,咁應該努力讀吓書先。

另外,係有人掟鐵枝,揸住鐵枝。
所以我贊成要成立委員會調查。凡係濫用武力、使用暴力嘅都要面對司法審判。
否則,就大和解互不追究。

讓世人知道真相是最好得

引用:
原帖由 omnest 於 2019-6-20 03:56 PM 發表

唔好忘記, 班黑警有全副防暴裝備, 頭盔, 裝甲衣, 盾牌, 無所不備, 形成一個絕對領域,
係遠距離俾磚掟一下, 傷害值最多係1-2
但市民防護最多得把爛鬼遮, 俾全防暴裝既黑警用鐵棒, 催淚彈, 布袋彈對付, 傷害值係下下過千

不如咁丫, 我著哂全副裝備加盾牌俾你掟一件磚, 跟手我打返你一二十棍, 射埋你布袋彈, 我俾返一千蚊你, 如何? ...
你掟磚已經構成襲警罪,仲歪理連篇。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-6-20 04:02 PM 發表

宜家「蕭生」有啲新故仔,話掟磚掟野嗰啲人係政府請返來,被捕嗰啲先係和平示威者。
捉晒再講

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-6-20 04:02 PM 發表

所以我贊成要成立委員會調查。凡係濫用武力、使用暴力嘅都要面對司法審判。
否則,就大和解互不追究。
同意

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-20 03:22 PM 發表
無鐵, 有磚.  如果你認為磚不是暴力, 請比我掟一下, 我給你1000元. 
掟完告老謀架。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-20 03:22 PM 發表
無鐵, 有磚.  如果你認為磚不是暴力, 請比我掟一下, 我給你1000元.  
好, 我接受, 請問邊度等? 咩時間??

BBC記者? 黃絲會講一定係大陸間碟來的. 信唔過. 掟磚, 推鐵欄既都係警方25仔做的. 同佢地無關係架. 

個個係度打飛機。

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-20 03:34 PM 發表
有片段影到中磚一刻啦,中正面門,好彩有頭盔(有面罩),所以所有掟過磚掟過鐵枝都要拉
黃屍官說警察冇被掟死,而副主教證明他看不到暴力,所以有學生証,可以冇罪。

琴晚無線新聞播左一段衝擊時既片,見一名有面罩既警察係防線第二,三排被一舊磚掟中面罩,見佢都有D嚇親,如果冇面罩,應該就 RIP
暴徙係唔可以放過!

引用:
原帖由 hamhamdei 於 2019-6-20 04:01 PM 發表

受150粒催淚彈咁你收幾錢
蝗母娘娘六成話牠吸L晒喎。

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2019-6-20 04:04 PM 發表
個個係度打飛機。
你快D去政總打灰j

警察應該以保護莫議員為理由..將莫議員圍在警察中央,再推出示威區..
等佢感受下手無串鐵既和平示威者既威力...

可能突然一塊磚頭飛埋黎,應該唔係和平示威者所為,
係神蹟擊在莫議員的頭上
莫議員之後可成為烈士受萬人送花..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]