• 瀏覽: 104,643
  • 回覆: 561
  • 追帖: 10
+53
引用:
原帖由 Mr.O 於 2019-6-20 03:28 PM 發表
香港媒體相比下好垃圾,選擇性報導,誤導香港大部分愚民⋯⋯
港媒有妓脅導向, 避重就輕, 編輯自煮, 信唔過

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-20 03:18 PM 發表
https://res.dotdotnews.com/wp-content/uploads/2019/06/500031016730974600.jpg

昨日(19日),一段外媒BBC上周三的新聞片段在網上瘋傳,外國記者在資訊科技界議員莫乃光的帶領下,得以從立法會大樓高層拍到當日的情況。記者指出,示威者試圖闖入立法會,警方完全退到大樓的主要出入口內。片中莫乃光批評政府「不負責任」,但 ...
下次泛民議員穿上警服站在前線,感受一下和平示威令人感動的時刻。

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-6-20 03:18 PM 發表

昨日(19日),一段外媒BBC上周三的新聞片段在網上瘋傳,外國記者在資訊科技界議員莫乃光的帶領下,得以從立法會大樓高層拍到當日的情況。記者指出,示威者試圖闖入立法會,警方完全退到大樓的主要出入口內。片中莫乃光批評政府「不負責任」,但 ...
肥彭可能自己也不看BBC, 所以他還自言自語。我定撐警執法。沒有警方清場,這對香港想露宿的市民被驅走是不平等對待。

可惜香港人選擇性接收

撐警,良心記者

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-20 03:22 PM 發表
無鐵, 有磚.  如果你認為磚不是暴力, 請比我掟一下, 我給你1000元. 
跟一🙋‍♂️

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 20/6/2019 15:37 發表
距離10米, 掟唔中我都照比, 一舊1000元.

泛淫以後籌款
用相同方式
掟一舊一千
我又出來損

示威者試圖闖入立法會,警方完全退到大樓的主要出入口內。

明顯係示威者暴力衝擊........差佬開槍好合理

引用:
原帖由 omnest 於 2019-6-20 03:56 PM 發表

唔好忘記, 班黑警有全副防暴裝備, 頭盔, 裝甲衣, 盾牌, 無所不備, 形成一個絕對領域,
係遠距離俾磚掟一下, 傷害值最多係1-2
但市民防護最多得把爛鬼遮, 俾全防暴裝既黑警用鐵棒, 催淚彈, 布袋彈對付, 傷害值係下下過千

不如咁丫, 我著哂全副裝備加盾牌俾你掟一件磚, 跟手我打返你一二十棍, 射埋你布袋彈, 我俾返一千蚊你, 如何? ...
歪理,任何時候襲警或蓄意傷害他人身體都係犯法同有乜防護裝備無任何關係,想轉移視線,一於告到班人坐監!

莫奶狗無人性正仆街

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-6-20 03:22 PM 發表
無鐵, 有磚.  如果你認為磚不是暴力, 請比我掟一下, 我給你1000元.  
受150粒催淚彈咁你收幾錢

引用:

其實見到你地咁樣係度自HIGH ,就覺得你地好可憐

失敗者的表現, 自己座埋一班, 圍爐係度笑
但外面的世界, 已經係, 政府已經徹底咁輸左
連國歌法都退埋, 200萬人民同民主的勝利

見到你地只可以留係DISCUSS 自慰然後好似好開心咁
就覺得你地好慘, 好可憐

相信連登網軍攻陥完其他PAGE 後, 最後一步就係收拾埋DISCUSS 呢度
期待期待

成千暴徒去鎮壓示威者!

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-20 03:34 PM 發表
有片段影到中磚一刻啦,中正面門,好彩有頭盔(有面罩),所以所有掟過磚掟過鐵枝都要拉
宜家「蕭生」有啲新故仔,話掟磚掟野嗰啲人係政府請返來,被捕嗰啲先係和平示威者。

警方該用磚石來還擊,咁警方就冇用武力,叫和平驅散