• 瀏覽: 52,968
  • 回覆: 400
  • 追帖: 1
+28
是非不分

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-6-20 01:28 PM 發表
星島日報報道】民陣召集人岑子杰今日再次要求當局撤銷暴動定義,撤回對示威者的控罪。民主黨立法會議員胡志偉也認為,青年因涉嫌投擲磚塊等行為被捕,警方可改控普通襲擊等罪名。
另外,有大專學界學生會要求政府在今日內回應遊行市民的訴求,否則明日會在政府總部外發起集會。岑子杰早上出席一電台節目時指出,一旦學界發起包圍政總行動,民陣願意參與。
出席同一節目的胡志偉特別提醒學生及參與的市民,明日一旦包圍政總時 ...
on 9, 咁樣都叫普通襲擊?不如佢自己試下咁樣被人普通襲擊,我諗佢捱唔到兩嘢就訓低

胡議員真係攪笑,掟磚頭一定唔會係普通襲擊啦,佢應該同警方講(撤銷檢控)仲好啦😆

引用:
原帖由 今天的事今晚做 於 2019-6-20 06:09 PM 發表
知驚喇咩!就喺多得呢班無賴政棍香港先會攪成咁!
魔鬼撒旦大行動
魔鬼 撒旦 欺騙了全港市民,煽動 黃衛兵 推使 暴亂,它的使者(毒果) 也同它一起被封聖了。

畀埋個官你做好冇

大事化小
小事化了

又話要司法獨立, 不要大陸干預, 自己就直接干預控制司法, 告什麼罪都要問佢???..............

政治大過法治,你唔肯,法官都會識做

引用:
原帖由 司恆從 於 2019-6-20 04:21 PM 發表
不如改為定額罰款千5好吾好,屌你個胡畜!
可能班仆街話亂拋垃圾之嘛!最多咪罰千五

犯民呢班仆街又話自己手無寸鐵? 又話自己和平遊行? 點解要求警方將掟磚嘅暴徒改控罪?。。。

我想掟胡志偉。普通襲擊啫。。。

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-6-20 01:28 PM 發表
星島日報報道】民陣召集人岑子杰今日再次要求當局撤銷暴動定義,撤回對示威者的控罪。民主黨立法會議員胡志偉也認為,青年因涉嫌投擲磚塊等行為被捕,警方可改控普通襲擊等罪名。
另外,有大專學界學生會要求政府在今日內回應遊行市民的訴求,否則明日會在政府總部外發起集會。岑子杰早上出席一電台節目時指出,一旦學界發起包圍政總行動,民陣願意參與。
出席同一節目的胡志偉特別提醒學生及參與的市民,明日一旦包圍政總時 ...
政府認左錯  是否表示暴徒正確?幫香港人出聲?咁政府應該比個好市民奬暴徒表示感謝!

引用:
個胡志年以前咪話支援迷你倉苦主嘅,到需要幫助時,打電話去求助,d助手又話搬office,上唔度網咁。最後苦主都係自救咁。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2019-6-20 02:01 PM 發表
咁強姦可唔可以改控非禮 ? 打刧銀行可唔可以改控偷竊 ? 殺人可唔可以改控傷人 ? 胡志偉議員
強姦只係吾小心進入。

,
引用:
原帖由 高達野性的菠菜 於 2019-6-20 06:05 PM 發表

100萬人當然唔係暴徒。10個人強姦,100萬人係度支持,都告唔到100萬人強姦的,算唔算只係路過食花生……哈哈!
-------------------------------------------------------------------------------

甘其他人沒有強姦, 可以只告那10人普通襲擊嗎? 定系根本沒有強姦事件?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]