• 瀏覽: 52,951
  • 回覆: 400
  • 追帖: 1
+28
引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2019-6-20 01:28 PM 發表
星島日報報道】民陣召集人岑子杰今日再次要求當局撤銷暴動定義,撤回對示威者的控罪。民主黨立法會議員胡志偉也認為,青年因涉嫌投擲磚塊等行為被捕,警方可改控普通襲擊等罪名。
另外,有大專學界學生會要求政府在今日內回應遊行市民的訴求,否則明日會在政府總部外發起集會。岑子杰早上出席一電台節目時指出,一旦學界發起包圍政總行動,民陣願意參與。
出席同一節目的胡志偉特別提醒學生及參與的市民,明日一旦包圍政總時 ...

香港已變成動亂, 傾覆祖國, 中國的反動中心.

長痛不如短痛, 請祖國, 中國 核平香港, 台灣.

這是滅絕笫十七計. 老夫死也甘心. 當豪給祖國, 中國.

掟磚要控謀殺!所以呢個政府真係廢!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-6-20 01:33 PM 發表
又話和平示威??
掟磚,飛鐵枝,掟樽,掟鐵馬?呢D叫和平集會!若果唔和平的又如何?

不如改為定額罰款千5好吾好,屌你個胡畜!

引用:
原帖由 sing9920 於 2019-6-20 01:56 PM 發表
不如叫阿三強奸佢老婆.然後同個官講阿三只係非禮
非禮都有罪,改進入

呢隻叫雞黨主席胡志偉真係傻撚左,撿控乜野罪都由你話事!

引用:
原帖由 montejo 於 2019-6-20 04:12 PM 發表

仲有,讓路比自己友D遊行人士暈倒坐救傷車,話可以拎諾貝爾和平獎,真係驕傲

呢條胡主席
好搞笑
不如話示威者
係建築工人
建設香港啦

掟磚改控亂拋垃圾好唔好

即係八婆胡承認咗啲暴徒有掟磚喇,只不過係想用政治干預司法,改告較輕罪名啫。

引用:
原帖由 神愛世人 於 2019-6-20 04:22 PM 發表

非禮都有罪,改進入
強姦以後要改為「未經他人同意進入別人陰道」。

單人掟磚算普通襲擊都算 (米角特大統領話要開槍還擊),

但係有組織, 集體, 無視公職人員維持秩序, 暴動先係合適  

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-6-20 04:29 PM 發表
掟磚改控亂拋垃圾好唔好
事後大批垃圾需要公職人員清理, 最少應票控佢哋亂拋垃圾

胡志偉你講野呀?你班人唔係話手無寸鐵咩?做乜鬼拍後尾枕話扔磚要告普通襲擊!!!你代表到犯民班人講野呀?亂咁出黎認扔磚!!!傾好先出黎講啦!!!