• 瀏覽: 222,755
  • 回覆: 1,475
  • 追帖: 7
+57
引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-6-20 11:12 AM 發表

最多咪暴動然後又唔認囉
警察清場又話警察暴力囉
仲可以點啫
玩自殺囉

圍政總,話 L 之你

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-6-20 09:52 發表
【本報訊】200萬人參加「反送中」遊行提出五大訴求,行政長官林鄭月娥一一婉拒,大專學生會代表及學聯昨召開記者會,向林鄭發出最後通牒,如果政府在今日下午5時前,仍未確實回應市民撤回惡法等訴求,抗爭行動將全面升級。第一步,他們將呼籲大學生及公眾明日包圍政府總部,學界亦會支持港人自發各種不合作運動,例如阻...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
有網民前日已在討論區建議定出政府回應訴求的死線,並提出6月21日發動「三罷」(罷課、罷工、罷市).....罷吧!喜歡點做就點做,最好罷食!

引用:
原帖由 newboy606 於 2019-6-20 11:17 AM 發表
咁樣係交涉? 咁樣明顯係威脅
真係要人支持令人信服 係實事 唔係為爭事 罷又如何 你有你瞓街 佢有佢繼續搵錢 係前線人士慘者 佢地繼續涼冷氣
瞓係鐵路 瞓埋係機場跑道 瞓埋係港珠澳大橋 咁先係呀 淨係瞓係政總有咩用
人地改地方傾 你地就得啖笑
政府包機上北京直接載班友上去同習總傾 睇下幾多上黎 幾多落得番黎 ...
政棍做騷真可惡,煽動黑衣去衝擊。
錢途崎嶇何足懼,政治捐獻有寶藏。

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-6-20 09:52 AM 發表
【本報訊】200萬人參加「反送中」遊行提出五大訴求,行政長官林鄭月娥一一婉拒,大專學生會代表及學聯昨召開記者會,向林鄭發出最後通牒,如果政府在今日下午5時前,仍未確實回應市民撤回惡法等訴求,抗爭行動將全面升級。第一步,他們將呼籲大學生及公眾明日包圍政府總部,學界亦會支持港人自發各種不合作運動,例如阻...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
成班0n9仔

六四話要見總理,見完又咪糸唔散。
中國人得寸進尺,贏一鋪要起孖,
冇得傾,糸要重重打一舖,忍耐下啦香港人

引用:
原帖由 jiao886 於 2019-6-20 10:17 AM 發表
影片
呢班咪叫和平表達囉!
不過配樂就應景 香港差不多了

引用:
原帖由 msctqm 於 2019-6-20 11:13 AM 發表
政府真係唔可以再讓步,班友仔跟本無可能滿足
今日要你件衫,
明天要你條褲
後天要你條命
只有斷頭將軍
沒有投降將軍

不合作運動騷擾到人,即係幫飯聞放血

班漢奸日日係到唸南無咁叫「反送終」,唱攞命催魂曲,終於俾班人叫到送終、唱到攞命,成班人自作孽自己攞黎衰,仲想繼續整衰香港?

wow....咪得個吹字

引用:
原帖由 DORAEMON0066 於 2019-6-20 11:14 AM 發表

民主黨尹兆堅表示,現時形勢依然未解決,形容是風波來前的平靜,擔心犯民性格偏執、堅持個人面子,令社會付上沉重代價。
呢條食屎狗根本係到放風

點解要5:00,叫你屋企人裸辭份工,全家日圍夜圍,搬埋去住呀笨

點樣唔合作...屙屎屙尿專登屙落地下等人做餐死嗎?  

係米食夥比錢叫不合作運動

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]