• 瀏覽: 48,104
  • 回覆: 5
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 JillWong 於 2019-6-20 09:31 AM 發表
41.7%的土地是郊野公園.

唔郁得.

環保L同你死過.

邊陲部唔郁得.
唔好幫政府搵藉口啦,高鐡夠話唔俾起咪又係通過,林鄭政府正閪政府黎

引用:
原帖由 fathoz 於 2019-6-20 09:36 AM 發表
邊個反填海就鬧邊個
高鐡都多人反又點?

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-20 12:56 PM 發表

唔好幫盲反拉籍口啦, 唔話盲反果d走去話搵地果d...
有唔覺意睇到我平時留言應該唔會話我幫盲反,我冇偏左冇偏右,我係幫道理,政府有邊次做野唔俾人反先,根本睇吓政府有冇心做,高鐡唔反咩,一帶一路唔反咩,咪又係照通過,所以唔好講到政府咁委屈囉唔該

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-20 01:52 PM 發表

政府有野想做, 但有人阻礙政府去做, 政府唔係次次解決得晒就當政府問題而唔係阻礙既人問題?

香港就係比毒媒毒黨洗壞腦,歪理一推...

政府做得唔好, 但d人傻到因為政府做得唔好而幫佢對家再話政府無能...

我只係話盲反果d, 如果你唔係就唔係話你 就住屋問題....好簡單, 邊個政黨反對發展郊區填海農地, 如果仲走去支持 ...
初初我都會同你一樣想法。係因為d人盲反,令政府乜都做唔到,但後來高鐡同一帶一路令我睇清楚唔係咁,政府決心做一定做到,而事實係政府根本冇心做,d人反咪借勢順佢地意囉,林鄭政府俾我既感受就係咁

引用:
原帖由 djimavic 於 2019-6-20 06:53 PM 發表

你可以投靠儍普做奴,誰阻止?
我一向支持中國架,但政府一定啱?我小市民連講出自己感受都唔得,咁就要投靠儍普?你傻架?呢個世界唔係非黑即白,政府做就一定好架ON9,上L哂腦

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2019-6-20 07:56 PM 發表

高鐡咁好油水益大陸一定九反都照起
所以根本係政府冇心起,有心起就好似高鐡咁硬通過啦,冇版睇時我都以為係因為盲反所致,但有高鐡版睇,就清楚睇到唔關盲反事,只係政府冇決心解決市民住屋問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]