[本港新聞評論] 本年度可供編配公屋僅2.41萬伙回歸以來新低 (21:43) - 20190619 - 港聞 香討焦點

林鄭大乳又俾販民切割咗,未來十年土地只會越賣越少,樓價想平幾難。

熱賣及精選
政府可以還拖,本地公屋申請,拖多佢十年八年,加速新來港移民上樓,吹脹班陀地

回覆 引用 TOP

合理啦。。愈細愈貴 嗎

回覆 引用 TOP

立例就識快手
起高鐵就識快手
起港珠澳大橋就識快手

但基本民生野就愈攪愈慢

求仁得仁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-6-20 01:27 PM 發表

有唔覺意睇到我平時留言應該唔會話我幫盲反,我冇偏左冇偏右,我係幫道理,政府有邊次做野唔俾人反先,根本睇吓政府有冇心做,高鐡唔反咩,一帶一路唔反咩,咪又係照通過,所以唔好講到政府咁委屈囉唔該 ...
政府有野想做, 但有人阻礙政府去做, 政府唔係次次解決得晒就當政府問題而唔係阻礙既人問題?

香港就係比毒媒毒黨洗壞腦,歪理一推...

政府做得唔好, 但d人傻到因為政府做得唔好而幫佢對家再話政府無能...

我只係話盲反果d, 如果你唔係就唔係話你 就住屋問題....好簡單, 邊個政黨反對發展郊區填海農地, 如果仲走去支持佢地,唔係奸既就係白痴, 如果本身有住屋問題都仲支持佢地, 就係白痴中既白痴...

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-6-20 09:29 AM 發表

新移民優先分配公屋,本土人瞓天橋底住籠屋
笨土人瞓街咪得囉

回覆 引用 TOP

等啲傑青訓街囉,佢哋最high架啦。

回覆 引用 TOP

咁就多謝香港某D人,明日大嶼犯民唔比、填海環保人士唔比、用部分郊野公園行山人士唔比丶用棕地鄉紳人士唔比

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-20 01:52 PM 發表

政府有野想做, 但有人阻礙政府去做, 政府唔係次次解決得晒就當政府問題而唔係阻礙既人問題?

香港就係比毒媒毒黨洗壞腦,歪理一推...

政府做得唔好, 但d人傻到因為政府做得唔好而幫佢對家再話政府無能...

我只係話盲反果d, 如果你唔係就唔係話你 就住屋問題....好簡單, 邊個政黨反對發展郊區填海農地, 如果仲走去支持 ...
初初我都會同你一樣想法。係因為d人盲反,令政府乜都做唔到,但後來高鐡同一帶一路令我睇清楚唔係咁,政府決心做一定做到,而事實係政府根本冇心做,d人反咪借勢順佢地意囉,林鄭政府俾我既感受就係咁

引用:
原帖由 GCpatpat 於 2019-6-20 12:31 PM 發表

環保L既老闆係大地主
別說穿

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

預咗年年一樣,順其自然就好。

回覆 引用 TOP

丁權

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JillWong 於 2019-6-20 09:31 AM 發表

41.7%的土地是郊野公園.

唔郁得.

環保L同你死過.

邊陲部唔郁得.
朱太的議員即刻出嚟同你死過,又話有人恐嚇佢要警方保護

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。