• 瀏覽: 46,014
  • 回覆: 296
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-6-22 12:49 AM 發表

香港法院公平公正,香港人政策無違法,就唔需要擔心。

不過「淋病失婆」一向邊得閒理住屋問題,
佢一個「明日大嶼」畀大家畫餅充飢。

其他時間用左去賣港搞送中法。 ...
即係唔需要社會共識,只需要髮棺個人喜好,你哋班人咪叫玩民主,當民主係遊戲

熱賣及精選
引用:
原帖由 戰牛30000 於 2019-6-22 01:07 AM 發表

即係唔需要社會共識,只需要髮棺個人喜好,你哋班人咪叫玩民主,當民主係遊戲
係公平公正呢一方面,香港法官一向聲譽幾好,

起碼唔會好似大陸咁會「看人端菜碟」。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-6-22 01:10 AM 發表

係公平公正呢一方面,香港法官一向聲譽幾好,

起碼唔會好似大陸咁會「看人端菜碟」。
你哋依類已經係另類人治,鐘意就比100分,唔鐘意就比0分,假民主🤣

咁都關事?
不如話同佔中有關?

回覆 引用 TOP

一手推樓價,一手減公屋
再劃個餅比你追吓

小學雞似乎決心要中港樓價升仙

Good job

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戰牛30000 於 2019-6-22 01:32 AM 發表

你哋依類已經係另類人治,鐘意就比100分,唔鐘意就比0分,假民主🤣
你可以提出客觀標準去考量。

回覆 引用 TOP

唔夠150分喎

維穩閹奴才網軍出沒 小心呵

香港屠城2.0

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-21 12:24 AM 發表

民主本意是好, 但有心既政黨政客巧取豪奪, 洗你腦, 蠢化你, 令你有民主都唔識做好選擇...
我唔會話中共專制唔會出現問題, 但以為民主一定好過中共只係一廂情願既想法, 特朗普簡直係民主制度產出既獨裁者... ...
美式民主做法應該任何人都可以出來選總統。但點解好多西方國家都只得2大黨? 2黨會分化人民只可揀一邊
中共係專政,想做主席要先入黨,做好功繢。專業既人做好專業既事。E加行黨內民主,推選任何領導,升職既制度係民主,睇政積(當然你可以話仲係靠關係),比以前好好多。
美式既制度,係要人民懂得尊重包容不同黨既人。似乎香港人未有咁既思維。
犯民翰打羸要。要做好真普選,犯民應該為港做好D,幫政府搞好香港。支持好既建議,市民就會多支持。犯民既議席先會多。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-6-23 09:28 AM 發表

美式民主做法應該任何人都可以出來選總統。但點解好多西方國家都只得2大黨? 2黨會分化人民只可揀一邊
中共係專政,想做主席要先入黨,做好功繢。專業既人做好專業既事。E加行黨內民主,推選任何領導,升職既制度係民主,睇政積(當然你可以話仲係靠關係),比以前好好多。
美式既制度,係要人民懂得尊重包容不同黨既人。似乎香港人未有咁既思維。
犯民翰打羸要。要做好真普選,犯民應該為港做好D,幫政府搞好香港。 ...
同意, 大陸不是真專制, 因人人可以入黨, 只要有能力, 都有機會上更高位置,亦唔會出現只傳位給親戚的情況出現...

美式亦不是真民主, 選出來後好多一樣不跟民意做事,只是一個壟斷左既民主...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ACCLERK 於 2019-6-21 08:43 AM 發表

全面取消公屋 全建居屋 取消150配額
公屋只能起係大西北、偏遠地區

洗一萬億
填個海
起海景公屋,有鐵路,有海景,15分鐘到中環
收$3000租

諗起都真係人都瘋

呢D就叫公義?

啟德起公屋我都覺得痴
而家仲要進化多一級

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香江人 於 2019-6-21 12:51 AM 發表

1993年前已經有天水圍公屋落成,你唔會咁智障,當過去三十年起咗的公屋當係董建華一個人功勞?
之前系有公屋,但量有几多? 當年董生任期公屋立成量和動工量有几多,你有無查過?
你真系叻唔切。

爱情久了让人腻
爱情短短却像蜜
迷的时候无法自拔
醒的时候骂自己傻

回覆 引用 TOP

年滿 18歲入紙,不如用年紀計算分配啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]