• 瀏覽: 48,218
  • 回覆: 296
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 香江人 於 2019-6-20 06:29 PM 發表

董伯伯統治期間邊年有八萬五千間房屋?
出口術而已。
你自己去天水圍數一下

既然無地?點解還繼續150來?不是歧視及阻住家庭團聚,而是真的無地容納,特鵝聽到嗎?

讚成停建公屋,而家啲政策養懶人,助長殖民,取消左對香港長遠發展有利

引用:
原帖由 racli2005 於 2019-6-20 10:40 AM 發表
好心柴灣同青衣果兩個綠置居拎返出黎做公屋啦,咁細點會有綠表肯買,地點又差
柴灣起碼都叫港島 除非你要反大陸就可能吾方便啦

好多家庭,子女同父母已經有居屋,又申請到公屋,
有d公屋家庭趕老人家出去分支申請公屋
新移民又公屋
香港根本沒有可能夠公屋供應

無新地供應持續量減少

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-20 01:28 PM 發表

個個鬥呃蠢人,鬥開空頭支票,落敗左就想辦法拖死執政黨等自己有機會上...
睇台W都知啦。黑金政治。全部都係只為選票,民生冇乜改善過。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-20 01:33 PM 發表

咪係lor………..200萬散場都冇問題先最勁
dllm去果陣就up北角,中環,金鐘,天星排到hihi……….咁點走
坐洗頭艇,大飛,有D去戲院睇戲,有D坐船去尖咀食飯,大把節目

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-6-20 11:49 PM 發表

睇台W都知啦。黑金政治。全部都係只為選票,民生冇乜改善過。
唔好只台灣, 好多都係, 自己選完又後悔, 換來換去...
英國都比公投脫歐搞死, 明明公投, 投完都係唔知自己想點...

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-6-20 11:57 PM 發表

唔好只台灣, 好多都係, 自己選完又後悔, 換來換去...
英國都比公投脫歐搞死, 明明公投, 投完都係唔知自己想點...
呢D咪民主既失敗咯。以為一人一票好公平。不如同中小學生講大家一人一票選校長老師啦,都痴根架。唔識既人去選領導,咪即係玩自己。

引用:
原帖由 萬能藍色的水管 於 2019-6-21 12:02 AM 發表

上兩手特首無做野,下兩任就咁樣,對住無公屋俾市民,點算?
泛民有可能係中央臥底,樣樣反,等2046直接一制,基本法50年限期玩完,特首由中央派黎。大家又可以懷念港英統治面貌。
可以宣布香港為中國殖民地。官方語言為普通話,簡體字。
公司高層,最高法院,全部中國委任

引用:
原帖由 Alan1021 於 2019-6-20 10:33 AM 發表
如果香港男仕不娶大陸妹,你覺得仲有冇個150人黎到,真心個D新移民咪大部份嫁香港男人,點解無人發覺呢個重點!
Nil

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-6-21 12:02 AM 發表

呢D咪民主既失敗咯。以為一人一票好公平。不如同中小學生講大家一人一票選校長老師啦,都痴根架。唔識既人去選領導,咪即係玩自己。
民主本意是好, 但有心既政黨政客巧取豪奪, 洗你腦, 蠢化你, 令你有民主都唔識做好選擇...
我唔會話中共專制唔會出現問題, 但以為民主一定好過中共只係一廂情願既想法, 特朗普簡直係民主制度產出既獨裁者...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]