• 瀏覽: 48,106
  • 回覆: 296
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 失敗者一個 於 2019-6-20 07:17 PM 發表

多謝犯民主派搞到香港沉淪做一個騙地開花社會
泛民沒批地權,發展土地權。做唔做係香港政府決定。

明日大嶼,泛民反對。政府要做,現在已經批錢買沙填緊。政府要做嘢,泛民係阻唔到。

「樓齡仲老過我」

引用:
原帖由 大口Sam 於 2019-6-20 12:59 PM 發表

提親任何方法犯民都揾到借口反對。好啦,以後政府一次過提出多D方案,等犯民反對就撒回,兔傷和氣。拖多你幾年。市民要鬧就鬧犯民點解唔通過咯。 ...
都要保王幫手先得

引用:
原帖由 香江人 於 2019-6-20 07:25 PM 發表

泛民沒批地權,發展土地權。做唔做係香港政府決定。

明日大嶼,泛民反對。政府要做,現在已經批錢買沙填緊。政府要做嘢,泛民係阻唔到。
你連政府要錢
要問誰拿也不知

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-6-20 06:49 PM 發表

配偶只有一個,合情合理

用唔盡150硬塞超齡人士來港先大鑊,黎一個再申請冚家落黎
基本上全世界,移民只係配偶,同下一代,一向上就所有表哥,表妹黎曬

政府改劃土地
要過城規會
泛民入面大把人
要填海
又要過城規
全部是泛民操縱

政府要拿錢造地
要問泛民
政府要改劃土地建屋
又要問泛民

泛民有乜阻唔到?
23條阻到
逃犯修例
又阻到

地在何來

引用:
原帖由 woken 於 2019-6-20 09:35 AM 發表
去水泉澳,啟晴行個圈,細心聆聽
我係一個的士佬,真係試過幾次車呢D腥港人去你所講的新公屋,去到後竟然唔知自己住邊一棟樓,當時個大媽就問個仔但個仔就問番個亞媽,我就㷫㷫地問妳地住公屋都唔知自己住邊棟樓咩,牠竟然回答我以4個幾月未返過來,當時我又嬲又覺得土生土長真香港人好燃慘,所以我今年一定出來投票比反對派為港人出一口氣。

房屋搞唔好,民怨只會加深,拉闊貧富懸殊,永無寧日

你班pk, 8萬5又屌,2萬4又屌
日屌夜屌,屌完未?

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-6-20 09:40 AM 發表

高鐡都多人反又點?
高鐡咁好油水益大陸一定九反都照起

講到樓宇咁稀缺,私樓又任九D外地人買,比少少辣椒稅,本地憤青又唔借首期,個個孭住十幾萬 Grand and Loan,降低信貸評級,重唔趁機推倒重來,有排玩

林鄭都無揾地起公屋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]