[本港新聞評論] 本年度可供編配公屋僅2.41萬伙回歸以來新低 (21:43) - 20190619 - 港聞 香討焦點

引用:
原帖由 200888 於 2019-6-20 11:11 AM 發表

起公屋?咨詢過大學生未呀?或者人哋鐘意瞓街呢!
佢剩係識攪新聞有價$$$

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 200888 於 2019-6-20 11:11 AM 發表

起公屋?咨詢過大學生未呀?或者人哋鐘意瞓街呢!
叫開鎗唔好向上半身喎,佢地掟磚掟尖茅就對準頭嚟掟

回覆 引用 TOP

HK * 官商勾结永無止境

回覆 引用 TOP

HK * 官商勾结永無止境

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 racli2005 於 2019-6-20 10:40 AM 發表

好心柴灣同青衣果兩個綠置居拎返出黎做公屋啦,咁細點會有綠表肯買,地點又差
咪就係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大口窮奇 於 2019-6-20 09:44 AM 發表

粉嶺高球場幾時搞啊?未睇地圖都覺得無必要搞個球場,睇過之後真係吊一聲,咁大地方俾少數人用。
馬場都係,
仲助長賭風。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蝦佬@@ 於 2019-6-20 12:11 PM 發表

你屌左啲環保L先再屌特首啦
豬西敵

回覆 引用 TOP

緊係啦多左咁多南亞人

回覆 引用 TOP

你都On9,有幾多本土生新家庭呀!港女港男又頂唔順,返大陸娶個又靚又聽話做大爺唔好,無人少果港女, 潮流興搵南亞,非洲鬼做老公,點會唔多新移民呀,新公屋九成九都系比新家庭,佢地咪新家庭囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-6-20 09:39 AM 發表

唔好幫政府搵藉口啦,高鐡夠話唔俾起咪又係通過,林鄭政府正閪政府黎
高鐵全地底勁環保
又唔駛收地, 上蓋樹都無棵

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihidi123 於 2019-6-20 03:30 PM 發表

點會冇關係, 以前只可申請老婆落黎, 起碼7年, 依家係連d仔仔女女都可以落黎, 攪一兩次大龍鳳, 又話分戶, 又拎多一間公屋
你都系出於自私,相分多d 公共資源,就叫人地唔好落來。 落唔落來係人地的權利,老公想老婆落來團聚大過天,起碼優先權高過讀緊書就排公屋的廢柴。

回覆 引用 TOP

班人成九日玩游戏示威,正苦放軟手脚喇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。