• 瀏覽: 6,881
  • 回覆: 32

【本報訊】特首林鄭月娥處理修訂《逃犯條例》(下稱:修例)不當,兩面不是人。她在公布暫緩修例前夕於禮賓府會見建制派,有建制派議員形容席間「粗口橫飛」,有傳工聯會議員麥美娟更爆粗大鬧「×街」,以宣洩不滿情緒,直叫林鄭「你試吓落街畀人×吖,×你老母呀!」昨日更流出一段數十秒的內幕對話,由金融服務界議員張華峰親證麥美娟爆粗指罵林鄭,而麥則對傳言不置可否。

有傳上周六(15日)中午,林鄭公布暫緩修例前會見建制派議員,不少建制派議員當場才知悉政府暫緩修例的決定,大表錯愕,群起批評政府「跪低」。其中麥美娟批評政府錯估政治形勢,導致其地區兄弟姊妹日日被人粗言辱罵,大為不滿:「我啲兄弟落去解說日日被人×,×街,你試吓落區日日畀人×吖,×你老母呀!」麥昨日沒有承認或否認曾爆粗開火,稱未能披露有關會面內容,認為目前最重要是如何修補社會撕裂,以理性方法討論。

另外,昨日流出一段懷疑是日前監警會公開會議上,張華峰疑在未有關上咪高峰下,與監警會主席梁定邦講述麥美娟爆粗鬧林鄭的聲帶。據聲帶內容,張稱麥曾經承諾選民修例必會通過,於「嗰個咩迎賓館呀,嗰個貴賓館呀,特首住嘅屋企」內「×林鄭」,相信麥下屆選舉難再勝出,而梁定邦則反問「有冇搞錯」,身為立法會議員兼女性問候對方母親,是有失身份。

麥美娟不嬲都潑辣架啦

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190620/00176_002.html

泛民最激都係鬧八婆,而家建制畀佢地更激,最喜歡激進嘅本土傑青要支持建制了

傳聞多智障

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-6-20 09:00 AM 發表
傳聞多智障
咁人人都係智障
一個人親眼可以睇到幾多嘢
人生絕大部份知識/見識都係傳聞

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-6-20 09:00 AM 發表
傳聞多智障
有証人錄音,唔知邊個智障???

林鄭老跣低俾人[X],除咗支麥美娟屌柒林鄭外亦多謝佢表現粵語珍貴嘅一面,粗口係我哋嘅文化遺產,林鄭要向聯合國鄭重申請,將功補過!

原來是建制的張華豐爆出來,看來建制都要搶選票。

班道德L死L曬?
抑或又搬龍門?
為何唔馬上遣責偷竊係嚴重道德問題?

引用:
原帖由 gk3328 於 2019-6-20 09:58 AM 發表
原來是建制的張華豐爆出來,看來建制都要搶選票。
搶完選票,在一個冇時間表條例,會唔會又再做橡皮圖章,支持立法架?

引用:
傳聞多智障
錄音已go viral…………

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2019-6-20 09:12 AM 發表

有証人錄音,唔知邊個智障???
建制狗之一既張華峰囉

林鄭有咩盟友?

朱隊友

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]