• 瀏覽: 47,383
  • 回覆: 356
  • 追帖: 4
+2
有人話香港有二百萬零一人走出來,於是無論媒體、黃議員、黃學者個個都話二百萬人,更強調班人係為公義而走出來。

唉!算我不能認同!單是 103 萬或 200萬零 1 已是最大騙局。

宜家我睇到的,就係一班典型民進黨形人日日係度騙,香港果幾十萬人就日日係度好樂意地被騙!一個步向台灣的香港,好 22K 台幣,我們等着你!

菩提本無樹 明鏡亦非台
本來無一物 何處惹塵埃
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-20 07:13 AM 發表
有人話香港有二百萬零一人走出來,於是無論媒體、黃議員、黃學者個個都話二百萬人,更強調班人係為公義而走出來。

唉!算我不能認同!單是 103 萬或 200萬零 1 已是最大騙局。

宜家我睇到的,就係一班典型民進黨形人日日係度騙,香港果幾十萬人就日日係度好樂意地被騙!一個步向台灣的香港,好 22K 台幣,我們等着你! ...
究竟會大灣化定台灣化 過多兩年就會知

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-20 07:13 AM 發表

宜家我睇到的,就係一班典型民進黨形人日日係度騙,香港果幾十萬人就日日係度好樂意地被騙!一個步向台灣的香港,好 22K 台幣,我們等着你! ...
唉…見到一班是非不分搞死慯講還認為好叻的人就想喊😭😭😭

香港的事,講真,要簡體字人應同嗎?

大陸顧掂自己先 d 負債多到嚇死人

你睇好地地一間東亞銀行 有筆62億內地貸款就咁gg

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-6-20 08:40 AM 發表

你要傻,隨便!簡體字就係新移民,唔該睇下宋徽宗 d 書法帖!又係騙子一名,香港就係俾班泛民賣國賊搞到變騙子城市!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-20 09:15 AM 發表

你要傻,隨便!簡體字就係新移民,唔該睇下宋徽宗 d 書法帖!又係騙子一名,香港就係俾班泛民賣國賊搞到變騙子城市!
大陸傳媒都有講 點呃?

近日,香港本土老牌銀行東亞銀行(00023.HK)發出警告,因為市場環境惡化,內地早年批出的貸款資產信貸評級下調,預計來自中國內地非一線城市商業地產資產減值損失25億港元-30億港元。
券商中國記者注意到,房地產領域資產減值損失約占東亞銀行去年同期上半年淨利潤的七成,因此,受資產減值損失影響,東亞銀行今年上半年預計淨利潤將出現顯著下降。
非一線城市房地產貸款損失最高達30億港元
近日,東亞銀行突然宣布,截至2019年6月30日的上半年淨利與2018年同期的39.92億元的股東應占淨利相比,將出現顯著的下降。
今年上半年淨利潤顯著下降的原因,東亞銀行歸因于內地房地產貸款出現風險。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-6-20 09:21 AM 發表

大陸傳媒都有講 點呃?

近日,香港本土老牌銀行東亞銀行(00023.HK)發出警告,因為市場環境惡化,內地早年批出的貸款資產信貸評級下調,預計來自中國內地非一線城市商業地產資產減值損失25億港元-30億港元。
券商中國記者注意到,房地產領域資產減值損失約占東亞銀行去年同期上半年淨利潤的七成,因此,受資產減值損失影響,東亞銀行今年上半年預計淨利潤將出現顯著下降。
非一線城市房地產貸款損失最高 ...
騙子,俾二個名詞你啦!安然破産案,雷曼事件!唔知係乜呀,自己查下啦!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-20 09:28 AM 發表

騙子,俾二個名詞你啦!安然破産案,雷曼事件!唔知係乜呀,自己查下啦!
又係到轉移視線

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-6-20 09:29 AM 發表

又係到轉移視線
我祗係揾個爛臭蘋菓出尼者。係泛民賣國賊的主子,咁就唔中意嗱!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 20/6/2019 08:40 AM 發表

做生意一定零風險?包膁?香港人個個有信用?唔會走數?

引用:
原帖由 tonylin1123 於 2019-6-20 09:58 AM 發表

做生意一定零風險?包膁?香港人個個有信用?唔會走數?
唔係冰山一角
你睇錦州銀行

東北經濟危機已出現, 但香港報紙無人敢講

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-6-20 10:08 AM 發表

唔係冰山一角
你睇錦州銀行

唔無玩啦!香港媒體全部都係泛民賣國賊的主子資本,點會唔敢講,不過,老美假經濟數據,香港報紙就唔敢報了!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-6-20 10:08 AM 發表

唔係冰山一角
你睇錦州銀行

乜歐美依家無危險咩😂 世界很危險 請離開地球

引用:

台灣得個騙字
騙到自己感覺良好
香港好自為之

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]