• 瀏覽: 3,564
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
立法會國歌條例草案委員會早前完成審議,以27票贊成,12票反對,通過將草案提交大會恢復二讀辯論。立法會主席梁君彥在會見傳媒時表示,接獲政府通知,在立法會暑假休會前,不會就草案交上大會恢復二讀。

梁君彥表示,已接獲政制及內地事務局的信件,表明特區政府將於下一立法年度恢復《國歌條例草案》二讀辯論。另外,立法會下午完成有關金鐘衝突的急切質詢後,因不足法定人數而流會,未能展開口頭質詢。他亦指,開會是議員的責任,每個議員亦需向選民及港人負責。他亦強調,若法定人數足夠,亦希望能復會。他亦指,不會因網上的呼籲而不開會。

《國歌法》唔急, 遲下先啦!

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1026599-香港-梁君彥:政府通知休會前不會恢復二讀《國歌法》

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
而家先至開始。  以後所有利民政策都會被犯民反對。  大家攬炒吧。

乜都唔駛做,可以早啲放暑假!

乜都唔駛做,直至2047

個撚個都book 晒酒店機票, 立法會提早收皮放暑假.

建制派這一跤跌得非常之傷,大家認為會否比03年沙士時更難翻身?我認為相當有可能。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-6-19 07:04 PM 發表
個撚個都book 晒酒店機票, 立法會提早收皮放暑假.
跟住呢半年時間都是收皮多。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-19 07:06 PM 發表
建制派這一跤跌得非常之傷,大家認為會否比03年沙士時更難翻身?我認為相當有可能。
如果反對派不見好即收,
稍微有少少智慧的,
會發現這樣搞落去會出問題,
因我認為他們有一部分是不想搞獨立的,
到頭來像佔中時失敗收場。

今次阿蘭嫁阿瑞

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-19 07:06 PM 發表
現哂形的牛鬼蛇神,被列入"不誠實清單"係冇得翻身..

引用:
原帖由 ichthys2 於 19/6/2019 19:06 發表
要睇吓政府係咪要避風頭,等 G20 後先確認後續行動。

區議會未必影響太大,出年的立法會選舉仲有時間同機會翻身。

引用:
原帖由 yaomn 於 2019-6-19 06:57 PM 發表
乜都唔駛做,直至2047
唔做就無藉口做大龍鳳喎!
泛民要求重啟政改!
泛民可能會要求恢復二讀《國歌法》。

引用:
原帖由 港人無能治香港 於 2019-6-19 06:53 PM 發表
而家先至開始。  以後所有利民政策都會被犯民反對。  大家攬炒吧。
[民不聊生]創造開始?

引用:
原帖由 tailing 於 2019-6-19 08:37 PM 發表

[民不聊生]創造開始?
香港而家先至係民不聊生的開始。

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2019-6-19 08:12 PM 發表

如果反對派不見好即收,
稍微有少少智慧的,
會發現這樣搞落去會出問題,
因我認為他們有一部分是不想搞獨立的,
到頭來像佔中時失敗收場。
項莊舞劍志在沛公。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]