• 瀏覽: 117,833
  • 回覆: 657
  • 追帖: 4
+55
犯民就是犯法既民族!
倫敦金呢d小兒科!殺人都唔使判有罪!先至勁!

引用:
原帖由 SPACELESS 於 2019-6-20 12:25 PM 發表
支持黃之蜂跳樓示威返送中
呢條精甩尾,跳,跳舞就有。
又多門徒,只要一扮跳,D門徒扮捉住救駕,戲一塲。

問下鄺生發生乜事先

引用:
原帖由 EY007 於 2019-6-20 01:40 PM 發表

有愛心又點?
做暴徒最後都係不得好死!

我果晚開心到訓唔著👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
有愛心但沒腦袋, 最易受人利用!!!

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2019-6-19 04:46 PM 發表

被形容為「反送中烈士」、在太古廣場掛橫額抗議期間墮斃的男子Marco身份曝光,其Facebook被轉為紀念帳戶,細看Marco的Facebook,滿是他多年來經常做義工,向長者派米、助養兒童、為山區兒童建學校等行善的經歷,有數十名好友留言悼念,均盼他可以早日安息。

上周六(15日)在太古廣場墮斃的「黃衣人」35歲姓梁男子Marco,近日其Facebook帳戶已由親屬或密友設成「紀念帳戶 ...
呢D有得報?
但之前果2單案件呢?
唔報導架。

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2019-6-19 05:46 PM 發表

被形容為「反送中烈士」、在太古廣場掛橫額抗議期間墮斃的男子Marco身份曝光,其Facebook被轉為紀念帳戶,細看Marco的Facebook,滿是他多年來經常做義工,向長者派米、助養兒童、為山區兒童建學校等行善的經歷,有數十名好友留言悼念,均盼他可以早日安息。

上周六(15日)在太古廣場墮斃的「黃衣人」35歲姓梁男子Marco,近日其Facebook帳戶已由親屬或密友設成「紀念帳戶 ...
死得其所
自己攞黎

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2019-6-20 09:35 AM 發表

字啫,寫多D 零落去,億都得,問題不大,你話係就係。O K。

我係 強力部門,武器部主管,正正數緊 D彈藥 ( 釘書釘 ),都 回應 下你。
支持做假強蟈嘅80萬最後只有數十!比多啲零落去啦
死共匪有種就屠城,唔好又得個講字!

引用:
原帖由 s336990 於 2019-6-20 04:11 AM 發表

https://opinion.udn.com/opinion/story/6067/1289334

如果你沒做壞事,為什麼不願意被監聽?
如果你沒做壞事,為什麼不願意警察進門搜索?
如果你沒做壞事,為什麼不願意被公開檢驗?
這三句話有一個共同性:它們都屬於「有罪推定」的價值觀,隱含了「如果你是沒罪的,為什麼……」的意思。作為對比,在「無罪推定」的法律精神下,句法應該是「如果有證據顯示你是有罪的,就可以監聽(上門搜索、公開檢驗)你」。

引用:
原帖由 入口商 於 2019-6-21 12:06 PM 發表

https://opinion.udn.com/opinion/story/6067/1289334

如果你沒做壞事,為什麼不願意被監聽?
如果你沒做壞事,為什麼不願意警察進門搜索?
如果你沒做壞事,為什麼不願意被公開檢驗?
這三句話有一個共同性:它們都屬於「有罪推定」的價值觀,隱含了「如果你是沒罪的,為什麼……」的意思。作為對比,在「無罪推定」的法律精 ...
中國係無罪推定,呢個係事實

倫敦金騙徒根本就係抵死

引用:
原帖由 nelsonarar 於 2019-6-21 03:05 PM 發表
倫敦金騙徒根本就係抵死
d報導完全冇提倫敦金就知咩事

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2019-6-19 04:46 PM 發表

講咁多做咩呀⋯⋯咪又係信錯人,比人玩,又唔想衰系警察手上,咪又係比報紙佬吹到咁大。系有善心嘅,但系比人玩個隻囉!

引用:

人都歸西,講乜都得,也可以說是再世上帝,沒有意思的!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]