• 瀏覽: 117,838
  • 回覆: 657
  • 追帖: 4
+55
好感人,他做了這麼多好事,巳上天堂,遠離這醜惡的世界。

善你老母,明明係死暴徒。

死左唔撚洗鞭呀?

其實條友唔想死

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2019-6-19 04:46 PM 發表

被形容為「反送中烈士」、在太古廣場掛橫額抗議期間墮斃的男子Marco身份曝光,其Facebook被轉為紀念帳戶,細看Marco的Facebook,滿是他多年來經常做義工,向長者派米、助養兒童、為山區兒童建學校等行善的經歷,有數十名好友留言悼念,均盼他可以早日安息。

上周六(15日)在太古廣場墮斃的「黃衣人」35歲姓梁男子Marco,近日其Facebook帳戶已由親屬或密友設成「紀念帳戶 ...
真定假都未知, 太多傻仔

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-19 05:50 PM 發表

你點搵啊!?係咪喺屋企搵櫃桶啊!?

建議你搵警方求證好啊,篇報道指明警方都係想類似 ching 咁猜疑既人有個方向去證實

基於作野都會用『疑、傳、消息透露』呢類令人無從求證既字眼去矇混過關,所以我信佢 ...
你仲撐黎把撚咩老坑
你都識得上網我仲要係櫃桶搵啊?
我上網搵過冇其他報章有報 我打埋去問冇講過
真係唔知邊個廢柴做鴕鳥啦
唔做鴕鳥既你又打過去丫2860 6154

引用:
原帖由 單非雙程好曲街 於 2019-6-19 05:02 PM 發表
好人好者都畀林奠柒婆害死
天堂個位畀左烈士
林奠柒婆,你老母個臭閪
落地獄啦
班警賊縮縮做牛頭馬面接你啊
佢如果叫得做:好人好者  ?爬上去自己撻死做咩去賴鳩人!一人做事一人當……賴落一個無在現場出現女人仔!自己的事自己付責,係咪男人嚟㗎!

正確報導:一條柒頭自H1爬柵架,自己撻死賴好人好者鄭特首。

死咗都睇佢唔起!

令我諗起之前姓龍個戀童... 仲未審?

幫民陣籌到7百幾萬,同佢打造一個好嘅形象,風光大葬又點話

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-6-19 05:54 PM 發表
Diu你啦,人死咗你作乜都得啦
真的假不了,假的真不了

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-19 04:47 PM 發表

原來實情係咁既,睇黎有人幫佢 UPDATE FB 漂白
遺書都寫咗,仲話佢係失足!睇係片都唔覺啦。

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2019-6-19 04:46 PM 發表

被形容為「反送中烈士」、在太古廣場掛橫額抗議期間墮斃的男子Marco身份曝光,其Facebook被轉為紀念帳戶,細看Marco的Facebook,滿是他多年來經常做義工,向長者派米、助養兒童、為山區兒童建學校等行善的經歷,有數十名好友留言悼念,均盼他可以早日安息。

上周六(15日)在太古廣場墮斃的「黃衣人」35歲姓梁男子Marco,近日其Facebook帳戶已由親屬或密友設成「紀念帳戶 ...
大把人有助養非洲兒童,包括我,但咁又點?代表好人?之前也有個什麽慈善主席原來係金融騙子喎

引用:
原帖由 kiliqala 於 2019-6-19 05:55 PM 發表
好感人,他做了這麼多好事,巳上天堂,遠離這醜惡的世界。
煉獄( Purgatorium)是天主教用來描述信徒死後靈魂是人死後自認為需要反省的地或'狀態,是天主教教義之一。

天主教的教義認為罪分有大罪和小罪,大罪即該死罪,是使靈魂死的罪;小罪是不致於死的罪,可以在煉獄煉淨。有功德的天主教基督徒死後可以直升天堂,但天主教教條指出,信徒若在生前犯有未經寬恕的輕罪和各種惡習,靈魂就會下到煉獄受火煉,淨化後才可進天國。

引用:
原帖由 atseventim 於 2019-6-19 04:58 PM 發表

個消息來源一直都只係文匯係話有網民話
去到大公到就自己加料話警方話
警方有冇講過一查就搵到啦 再唔係自己打去問啦
文匯大公既野仲有人信 真係老坑既聖經 ...
咁你地既資料來源咪又係生果fb

引用:

警方會查,使乜咁緊張