[本港新聞評論] 【逃犯條例】大專學生會設「死線」明午5時撤修例 否則抗爭升級圍政總

等緊你地個升級計劃 

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
得寸進尺

回覆 引用 TOP

由佢地走晒入去立法會先掟催淚彈,焗q死佢地

回覆 引用 TOP

話之你地大學鷄日日踎街喇,咪當登革熱風土病..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-6-19 05:12 PM 發表

大學生可以撐起半邊天!
只要把暴力升級,警方鎮壓,咁就可以做文章。如何做到和平示威者被警方暴力鎮壓呢?方法簡單:
放膽掟磚掟石掟鐵通,掟完即時向後走,咁前排就真係有一班手無吋鐵和平學生面對警方。 ...
咁縮骨?不符勇武嘅形象喎!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽

附件

images (8).jpg(12.38 KB)

2019-6-19 05:16 PM

images (8).jpg

images (4).jpg(13.41 KB)

images (4).jpg

images (5).jpg(10.94 KB)

images (5).jpg

下載 (4).jpg(7.33 KB)

下載 (4).jpg

9官話你唔認罪, 先有悔意!!!
其實覺得自己咁能有道理。就除低晒口罩比個樣嚟見人先啦。個能個九九屎屎咁。又要出嚟扮勁。又怕個九樣比人認。咁就證明為能咗出嚟攪事啦。垃圾。

回覆 引用 TOP

我感覺而家政府每隔一段時間搵個高官出黎講兩句,但係又故意唔徹底滿足佢地既要求,目的係挑動班暴徒情緒,再出來幾次遊行生事打消耗戰,日子一長等佢地內耗,唔知有無人有同感。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samine 於 2019-6-19 03:35 PM 發表

大專學界限政府明日下午5時前回應訴求。  ...
同樣力量對付李氏力場,200萬人在李氏中心及其居所請願,口號還富於民,交還不義之財,所有樓盤及商場必需按現價1折以下售給市民,否則行動無限升級,要佢慘過林鄭。

咁樣大家就可以上車買鋪,只傷地產4大,對整體香港人得益。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-6-19 05:12 PM 發表

大學生可以撐起半邊天!
只要把暴力升級,警方鎮壓,咁就可以做文章。如何做到和平示威者被警方暴力鎮壓呢?方法簡單:
放膽掟磚掟石掟鐵通,掟完即時向後走,咁前排就真係有一班手無吋鐵和平學生面對警方。 ...
使乜走,掟完即係手上無野,仲唔係手無吋鐵??

為免被警察滲入示威者當中使用暴力,強烈建議第日示威者一見到有人放火、掟磚,記得捉佢去直播傳媒前除佢口罩,不過唔知你地夠唔夠胆!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samine 於 2019-6-19 03:35 PM 發表
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/XtRi39BAqZ3nWBCod17BJg--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9NTAwO2g9NDAwO2lsPXBsYW5l/http://media.zenfs.com/en_us/News/singtao/20190619a115509.jpg
升级囉 睇下有幾叻 咪等全香港人一齊受囉 破壞社會 破壞香港

回覆 引用 TOP

引用:

呢班大專生真係搞事搞非 
人地都解釋左唔會重整住 
係都要打要拉要鎖先識驚 
呢班人真係唔治下佢 遲下破壞社會安寧

期待解放軍出動!
引用:

我必須強調, 社會唔需要暴徒!
#暴徒不是示威者, 更不是市民

"民主"只係西方國家整出嚟等你地自相殘殺既工具, 背後目的係渾水摸魚, "民主"根本從來唔係香港核心價值
引用:
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/XtRi39BAqZ3nWBCod17BJg--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9NTAwO2g9NDAwO2lsPXBsYW5l/http://media.zenfs.com/en_us/News/singtao/20190619a115509.jpg
今次唔係民陣呀?

回覆 引用 TOP

政府不能妥協,佢地只會得寸進尺。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。