• 瀏覽: 73,648
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
+2
老師不可以有政治立場,如果學生有不同意見,一來驚老師報覆,影響成績,二來驚同學受老師影響,受到排擠

教協呼籲老師,同學罷課,真係罪大惡極

民主社會最厭惡的一言堂,沒有行動思想自由,教協老師做到足,香港教育的恥辱。

連如何立法都不准討論,香港人喪失言論自由。

現在思想都要控制,泛民強迫香港人跟從佢地的思想,否則受欺凌。香港人喪失埋思想自由。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-6-20 08:53 發表

邊條法律講?
老師不可以有政治立場,如果學生有不同意見,一來驚老師報覆,影響成績,二來驚同學受老師影響,受到排擠。

邊句講得唔啱??

邊條法律講要撤回逃犯條例??做乜擾亂社會秩序。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-6-20 14:20 發表

咁即係無法律依據,隨口up當秘笈。逃犯草案不是法律,二百萬人遊行反對是行使公民權。
公民權包括反對言論自由??撤回討論條例,連討論都不可以,何來言論自由。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-6-20 18:55 發表

過會還討論?你唔識就咪鳩up啦。
公民權包括反對言論自由??撤回討論條例,連討論都不可以,何來言論自由。

阻止成立法案委員會,扼殺言論自由,民主叛徒,反骨仔

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-6-20 19:41 發表

你好像本末倒置,凸狗正苦唔聽幾百萬市民聲音,只知垃圾會夠票就夾硬二三讀通過?毛毛七少陣啦。
成立法案委員會,係討論修訂條例,畀全港市民討論,唔係投票,不需要投票都要阻止?不可討論?

呢個係必須要的民主程序,言論自由。

唔夠票就可以發動抗爭?唔夠票就可以為所欲為?唔夠票就可以唔俾市民討論法案?唔夠票就可以阻止別人發聲?答我啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]