• 瀏覽: 42,540
  • 回覆: 342
+5
有市民就警方上星期三在金鐘地區執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,向高院提出司法覆核,要求法庭下令警務處處長道歉。

他向高院提出司法覆核,指上星期三,有警員在金鐘執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,認為根據《警隊條例》,無授權警察在執行職務時可作出宗教的歧視行為,或褻瀆他人信仰。

我反而有另一個建議: 希望所有教徒向耶穌祈禱, 希望耶穌接呢位警務人員及其家屬, 一齊上天堂見佢

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/550909/

都未入稟控告,何來司法覆核?
唔通已向耶和華告御狀

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-19 03:02 PM 發表

有啲難度,條X街隨時要落地獄
見完咪落番地獄囉

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2019-6-19 02:59 PM 發表
有市民就警方上星期三在金鐘地區執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,向高院提出司法覆核,要求法庭下令警務處處長道歉。

他向高院提出司法覆核,指上星期三,有警員在金鐘執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,認為根據《警隊條例》,無授權警察在執行職務時可作出宗教的歧視行為,或褻瀆他人信仰。

我反而有另一個建議: 希望所有教徒向耶穌祈禱, 希望耶穌接呢位警務人員及其家屬,  ...
急CALL觀音做法官............!!

之後判警察........不認罪是有悔意的表現........表揚十日.........!!

祝班黃信徒早日蒙主恩召
去見上帝

唔好on9啦,耶穌有神力就復活左自己,唔使考古發現條屍爛到阿媽都唔認得

引用:
原帖由 十仆 於 2019-6-19 03:08 PM 發表
祝班黃信徒早日蒙主恩召
去見上帝
可能玉帝同上帝講數.........!!

引用:
原帖由 全職炒手 於 2019-6-19 03:10 PM 發表
唔好on9啦,耶穌有神力就復活左自己,唔使考古發現條屍爛到阿媽都唔認得
他有一句萬能真理........................................信者得救...........!!

噉嘅行為是實上是違法。
6月21日
無需化妝
出來行街

引用:
原帖由 全職炒手 於 2019-6-19 03:10 PM 發表
所以咪叫黑警同埋佢屋企人一齊上天堂見耶穌囉

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2019-6-19 02:59 PM 發表

我反而有另一個建議: 希望所有教徒向耶穌祈禱, 希望耶穌接呢位警務人員及其家屬,  ...
其實大家都知道講大話揾餐飯。呃d頭腦簡單。你叫揾佢出嚟點落台呢!梗要死撐。

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]