• 瀏覽: 42,563
  • 回覆: 342
+5
引用:
原帖由 evayim2017 於 2019-6-19 03:54 PM 發表

主耶穌一直教我們要寬恕罪人,要愛你的敵人,他在被釘十架前仍為苦待他的人祈禱這些自稱基督徒的都忘掉了嗎?
算吧啦 而家D宗教!

引用:
原帖由 andlong 於 2019-6-19 03:55 PM 發表
呢單司法點受理呀,都係口UP,講下就司法覆核呀
呢單司法,耶穌點都要落來做人證,唔係點審?

今次警察講出左千萬年既大話啦

原來係大是大非前,耶蘇落唔到黎救大家嫁,自己就係天堂享褔,傷透信徒

希望法庭可以傳召耶蘇做證人啦

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2019-6-19 03:57 PM 發表

會唔會傳召耶穌上庭呢?
記吓有無嗌過耶你老母?有又要傳召埋耶母架!

耶撚的謊言, 欺騙無知, 凡做錯事都㑹得到寬恕, 所以無知可以繼續犯錯喇。  最重要的, 別忘記每個禮拜返禮堂貢獻呀! 耶撚㑹打救你!

神職人員:你幫政府會下地獄的
警察:咁叫耶蘇落黎見我
好似係咁

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-6-19 03:05 PM 發表
都未入稟控告,何來司法覆核?
唔通已向耶和華告御狀
我正响度諗緊,嗰句說話既唔係法案又唔係政策,佢覆核D乜嘢

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2019-6-19 02:59 PM 發表
有市民就警方上星期三在金鐘地區執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,向高院提出司法覆核,要求法庭下令警務處處長道歉。

他向高院提出司法覆核,指上星期三,有警員在金鐘執勤時,向神職人員要求「叫你的耶穌下來見我們」,認為根據《警隊條例》,無授權警察在執行職務時可作出宗教的歧視行為,或褻瀆他人信仰。

我反而有另一個建議: 希望所有教徒向耶穌祈禱, 希望耶穌接呢位警務人員及其家屬,  ...
咁都要你地先上去見完耶穌睇佢肯唔肯至得,你們行先

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-19 03:55 PM 發表

細細個已經知耶教係用呢啲方法去收𡃁㗎啦!
佢地思路好絕.......!!
之後撤旦同上帝講.......他代上帝去試煉人類.....看看凡人是否忠誠.....上帝點頭了....!!
但撒旦不能對上帝的契弟出手.......否則會被打.......!!

所以世人的任何苦難都是試煉.........真他媽的自圓其說......超恐怖......!!

宗教信仰好多都是充滿仇恨,講一句說話就可以任意剎人,中東,歐洲,美國,南亞到中國大陸新疆都開始發生 政治,宗教都不是所有人可以理解得到,只係盲目表達無理性亂去批鬥仇剎...所以看香土班盲x語無論次 仇視仇恨只會加深

引用:
原帖由 十仆 於 2019-6-19 03:08 PM 發表
祝班黃信徒早日蒙主恩召
去見上帝
集體升天咁激?

耶穌都未x 你地晚晚 sing 乜膠Hallelujah。
條姓區議員開會又唱  煩過自由西。

引用:
原帖由 ckh28382 於 2019-6-19 04:02 PM 發表

最有可能已施嘅法只有法輪大法

聖經預言正在實現, 而並非什麼耶穌顯神蹟大大得勝 :

可13:8 民要攻打民,國要攻打國;多處必有地震、饑荒。這都是災難的起頭。

引用:
原帖由 ckh28382 於 2019-6-19 04:02 PM 發表

行為都可以覆核的

「認為根據《警隊條例》,無授權警察在執行職務時可作出宗教的歧視行為,或褻瀆他人信仰...」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]