• 瀏覽: 113,281
  • 回覆: 862
  • 追帖: 4
+8
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-6-19 02:42 PM 發表
持警方上星期三在立法會外清場時,有牧師引述有警員向他表示「叫你耶穌落嚟見我哋」。曾任法庭書記的市民譚志輝,向高等法院提出司法覆核,要求法庭下令警務處處長道歉。譚志輝認為,警方並無不受約束的酌情權,《警隊條例》無授權警察在執行職務時,可作出基於宗教的歧視行為,或褻凟他人信仰。 譚志輝說,涉事警員要求見的主耶穌基督屬「非自然人」,有關要求明顯屬荒謬和不合邏輯,事後令他與所有教友感到受冒犯及難受,成為「 ...
我支持,因為真係有耶穌,我驚未打官司該警察真係有報應
當然,那些口說信耶穌,轉頭去掟磚果d都會...

叫處長同耶穌道歉

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-6-19 03:16 PM 發表

黃4有言論自由,遊行自由,覇住條路自由,衝擊警察自由,拿磚襲警自由。
可以講顛覆國家言論嘅自由,但就唔可講得罪耶和華嘅自由,香港幾L民主

奇怪現象~保安~惡過警際

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-6-19 02:51 PM 發表
得罪耶穌即得罪全球30億人口

甘多野好玩,屌人老母都唔好玩耶穌呀
所以大陸味吾比耶穌入境,費事佢比人玩。

屌!衣加玩到變左成套鬧劇,嘥能晒香港納稅人既錢,

告乜能野呀,扑街,上電視睇到"蘇呀雷C" 咪見到耶穌囉,死柒黃屍…

咁又啱喎。 要見就見最大嗰個。 佢响地上嘅代表有時又會揹啲風化case, 見果啲有 Q用咩。

講事實啫

宗教應該叫人上街遊行撙磚衝擊政府核心部門阻街,欺凌這樣做有面目見耶穌嗎?

引用:
原帖由 彼德c 於 2019-6-19 03:19 PM 發表

可以講顛覆國家言論嘅自由,但就唔可講得罪耶和華嘅自由,香港幾L民主
冇辦法,黃4話自由就系自由,詒

等耶穌顯靈先啦!

引用:
原帖由 ohgal 於 2019-6-19 03:16 PM 發表
宜家D黑警官威及權力過大
真係目中無人
告9佢地啦
暴徒9目中無人啦,拉9去槍b

前文後理呢?

引用:
原帖由 彼德c 於 2019-6-19 03:14 PM 發表

咁好笑嘅,呢句嘢有咩問題!!? 又唔係小9個所謂嘅巿民!!?
你覺得冇問題,你咪建議林鄭或一哥對住傳媒講一次,睇下有無問題lor

屌警察就得,鬧耶穌就唔得 ?
由今起我唔會捐錢比宗教團體

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]