• 瀏覽: 10,628
  • 回覆: 47
滙豐銀行今日(19日)宣布,由今年8月1日起,取消「個人綜合理財戶口」的最低全面理財總值要求及低額結存服務費,是香港首家

今時今日行行生意難做⋯⋯⋯難怪銀行都要想辦法食回頭草⋯⋯⋯

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190619/bkn-20190619105734933-0619_00842_001.html

咁咪即係唔洗擺廿萬都用到運籌
屌...我早排仲on99 down返去明智理財添

匯豐帶頭搶中資銀行存款!

最好佢推出香港存款,英國提款戶口服務,可以全部變晒 offshore account ,等香港啲有錢佬唔洗將錢存到星加波啦!

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-19 12:39 PM 發表
匯豐帶頭搶中資銀行存款!

最好佢推出香港存款,英國提款戶口服務,可以全部變晒 offshore account ,等香港啲有錢佬唔洗將錢存到星加波啦!
乜香港唔係已經有8間虛擬鋃行服務仲洗乜走資去星加波⋯⋯⋯

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-19 12:43 PM 發表

乜香港唔係已經有8間虛擬鋃行服務仲洗乜走資去星加波⋯⋯⋯
可以大額在海外提款嗎?

引用:
原帖由 瞓醒武士 於 2019-6-19 12:28 PM 發表
咁咪即係唔洗擺廿萬都用到運籌
屌...我早排仲on99 down返去明智理財添
C主可以開多個戶口⋯⋯⋯

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-6-19 12:32 PM 發表
缺水手緊
⋯現美資銀行就大概把
大客跑去美資
美資點都應該穩陣過香資中資⋯⋯⋯

已經不用此銀行

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-19 12:44 PM 發表

可以大額在海外提款嗎?
C主可以問吓政府發牌機構專才⋯⋯⋯

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-19 12:45 PM 發表

C主可以開多個戶口⋯⋯⋯
咁又唔洗,匯豐都唔係我主要用既銀行
匯豐買股票收費好貴

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-19 12:47 PM 發表

C主可以問吓政府發牌機構專才⋯⋯⋯
我對所有虛擬的東西都驚驚地,興趣不大!

開返個

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-19 12:49 PM 發表

我對所有虛擬的東西都驚驚地,興趣不大!
C主⋯⋯⋯乜虛擬唔係有呃人意思咩⋯⋯⋯

個人綜援理財戶口😭😭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]